Οι Τούρκοι μάλλον την «πάτησαν» με την εισβολή στη Συρία κι αρχίζουν τις… κωλοτούμπες


Μετά το μεγαλειώδες άδειασμα του αμερικανικού Πενταγώνου στην τουρκική εισβολή στη βορειοδυτική Συρία, που στρέφεται ενάντια στις υπό κουρδική ηγεσία Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), οι Τούρκοι φαίνεται ότι έχουν αρχίσει και μπερδεύουν τα λόγια τους.

Αυτό φάνηκε τόσο στις δηλώσεις νωρίτερα τη Δευτέρα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών Τσαβούσογλου (διαβάστε εδώ), όσο και σε αυτά που είπε ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης και κυβερνητικός εκπρόσωπος Νουμάν Κουρτουλμούς.

«Η Τουρκία δεν πραγματοποιεί εισβολή στη Συρία και δεν είναι κατοχική δύναμη, καθώς δεν επιθυμεί να παραμείνει σε συριακό έδαφος», είπε ο Κουρτουλμούς και επανέλαβε:
«Η Τουρκία δεν είναι δύναμη κατοχής ούτε αρχίζει έναν πόλεμο».

Ενδιαφέρον έχει και η ακόλουθη δήλωση, που φανερώνει πόσο αστείοι τύποι είναι τελικά όλοι αυτοί οι ισλαμιστές «μάγκες» της Άγκυρας:


«Όλα τα εμπλεκόμενα μέρη, συμπεριλαμβανομένης της κυβέρνησης της Δαμασκού, γνώριζαν για την επιχείρηση «Ασπίδα του Ευφράτη». Η Ρωσία τούς ενημέρωσε, είμαστε σίγουροι γι’ αυτό».
«Είμαστε σίγουροι γι αυτό» λέει, δηλαδή δεν του το έχει πει κάποιος, είναι απλά σίγουρος και μάλιστα «καρφώνει» τη Ρωσία, ότι γνώριζε, άρα όφειλε να το πει και στη Δαμασκό, πράγμα για το οποίο «είναι σίγουρος».
Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση της Συρίας έχει καταδικάσει την εισβολή και κατοχή στο έδαφός της, δηλώνοντας ότι κανείς δεν της ζήτησε την άδεια.
Η Ρωσία έχει εκφράσει από την πρώτη στιγμή τις «έντονες ανησυχίες» της και τη Δευτέρα 29 Αυγούστου το πρωί οι Αμερικανοί άδειασαν τους Τούρκους, ξεκαθαρίζοντας ότι οι ΗΠΑ και ο Διεθνής Συνασπισμός δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την εισβολή.
Τώρα, εάν η Τουρκία είναι κατοχική δύναμη ή όχι, επειδή τα ίδια ισχυρίζονται και σε ό,τι αφορά την Κύπρο, ότι δηλαδή μπήκαν ως εγγυήτρια και «ειρηνευτική δύναμη» (κατάλαβες Νίκο Ξυδάκη τώρα;), υπενθυμίζουμε ότι ο τουρκικός στρατός εισέβαλε στη Συρία υπό τα παιανίσματα οθωμανικών εμβατηρίων στις 24 Αυγούστου, ημέρα που είναι η επέτειος της κατάκτησης της Μέσης Ανατολής από την Οθωμανική Αυτοκρατορία το 1517.

Εάν όλοι αυτοί οι «συμβολισμοί» δεν σημαίνουν νεο-οθωμανική κατοχή και κατάκτηση της Συρίας, ας εξηγήσουν οι γελοιοδέστατοι ισλαμιστές της Άγκυρας τι σημαίνουν. Μόνο μην απαντήσουν «τυχαίο», εάν και τους έχουμε ικανούς να πουν ό,τι θέλουν. Εδώ και πέντε χρόνια πουλάνε τρέλα και κανείς δεν τους έχει βάλει στη θέση τους.

Εμείς πάντως τους έχουμε ικανούς να ισχυρίζονται μέσα στις επόμενες ημέρες, ότι εκείνοι δεν ήθελαν ποτέ να εισβάλουν στη Συρία και τους παρέσυραν οι κακοί Αμερικανοί, οι ίδιοι κακοί «αμερικανοσιωνιστές» που σχεδίασαν το πραξικόπημα στις 15 Ιουλίου και τη δολοφονία Ερντογάν, για να μην «ξεχνιόμαστε» τι έγραφαν οι Τούρκοι μέχρι και πριν δέκα ημέρες.
Υπενθυμίζουμε το μήνυμα που έστειλε στους Τούρκους, στις 24 Αυγούστου την ημέρα που άρχισε η εισβολή, ο ηγέτης των Κούρδων της Συρίας.
«…η Τουρκία θα βουλιάξει στον βάλτο της συριακής κρίσης. Θεωρώ ότι θα χάσουν πολλά. Είναι απόφασή τους να εισέλθουν σε αυτόν τον πόλεμο αλλά το να βγουν [από αυτόν τον πόλεμο] δεν είναι στο χέρι τους. Ο λαός της Συρίας, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) και το Στρατιωτικό Συμβούλιο της Τζαραμπλούς στέκονται ενάντια στην Τουρκία… Η Τουρκία μάχεται στη Συρία μέσω οργανώσεων όπως οι συμμορίες του ISIS, το Μέτωπο Αλ Νούσρα, η Ταξιαρχία Σουλτάν Μουράντ, αλλά η απευθείας εμπλοκή της στη Συρία θα της κοστίσει ακριβά».

Και κατέληξε ο Σαλέχ Μουσλίμ: «Στο τέλος η Τουρκία θα χάσει στον βάλτο της Συρίας όπως και οι συμμορίες του ISIS».


ΠΗΓΗ
Σχόλια