Ακολουθήστε μας στο Google News
Συνεχής Ενημέρωση: ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Άκου Ταγίπ, αν φωνάξεις από τα νησιά του Αιγαίου, τότε θα ακουστείς απέναντι!

Του Στρατή Μαζίδη

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν σε ένα νέο κρεσέντο δηλώσεων αμφισβήτησε τη συνθήκη της Λωζάννης η οποία υπήρξε καταστροφική για την Ελλάδα καθώς απώλεσε δίχως λόγο τόσο την Ανατολική Θράκη, όσο και τα δύο στρατηγικά νησιά, την Ιμβρο και την Τένεδο.

Ένα από τα επιχειρήματα του Ερντογάν είναι πως: 

«Δώσαμε στους Έλληνες τα νησιά, που αν φωνάξεις από τις ακτές του Αιγαίου, θα ακουστείς απέναντι. Είναι αυτό νίκη;»

Μάλλον κάποιο λάθος κάνει ο γείτονας.

Αν από τα νησιά του Αιγαίου φωνάξεις, θα ακουστείς απέναντι. Ας όψονται όμως οι τότε ψηφοφόροι του 1920 που πίστεψαν τους ψεύτες και μια εξίσου καταστροφική κυβέρνηση που έταξε ειρήνη και έκανε έναν πόλεμο στο πόδι.

Αυτό όμως δεν αναιρεί την αλήθεια. Και η αλήθεια είναι πως η Μικρά Ασία από τη Σμύρνη και τις Κυδωνιές, μέχρι το Ικόνιο, το Σιδηρόκαστρο (Εσκί Σεχίρ), τη Νικόπολη (Αφιόν Καραχισάρ), την Καισάρεια (Καϊσερί), την Τραπεζούντα, τη Μαλάτεια, το Αϊδίνιο, το Σαλιχλί, την Αμάσεια, τα Αδανα, την Αττάλεια (των παππούδων μου), την Οινόη, την Κερασούντα, τη Σαμσούντα, το Αϊδίνι, την Προύσσα, την Αγκυρα, τη Χαλκηδόνα, τη Σεβάστεια, τη Μαρμαρίδα, τα Αλάτσατα, τη Νεοκαισάρεια, τα Φιλαδέλφεια, το Αξάριον, τη Σαφράμπολη, την Κασταμονή, την Τοκάτη...

...είναι Ελλάδα, Ερντογάν. Είναι η Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Είναι τα κόκαλα των παππούδων μας που βρίσκονται εκεί. Είναι οι απόγονοί τους που προσεύχονται σε υπόγεια, είναι και οι εξισλαμισμένοι, άλλωστε το ξέρεις κι εσύ Ταγίπ, απόγονος τέτοιων είσαι, σου ξέφυγε μια φορά. 

Είναι η ελληνοχριστιανική γη που κάθε λίγο βγάζει από τα σπλάχνα της αρχαίους θησαυρούς για να θυμίζει σε κάποιους ότι δεν είναι οι ιδιοκτήτες, είναι καταπατητές.


http://www.freepen.gr/2016/09/blog-post_5591.html


Διαβάστε επίσης:

Αδιανόητη πρόκληση Ερντογάν - Αμφισβητεί τα σύνορα με την Ελλάδα
Δημοσίευση σχολίου (0)
Νεότερη Παλαιότερη