«ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗ! Γενικός ξεσηκωμός με φυλλάδια «Δεν αντέχεται άλλο» και …

…τις πένθιμες καμπάνες του Αμβρόσιου – Σε… αντάρτικο και οι Θεολόγοι

Το… λάβαρο της επανάστασης σήκωσε στα Καλάβρυτα κατά του υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη, ο Μητροπολίτης Αμβρόσιος.

Με φυλλάδια που γράφουν «Δεν αντέχεται άλλο» και χτυπώντας τις καμπάνες πένθιμα, ο Μητροπολίτης ζητά την απομάκρυνση του υπουργού Παιδείας τον οποίο χαρακτηρίζει «απαίδευτο», ενώ του προσάπτει αμετροέπεια, ιδεοληψία, αχαριστία και στρέβλωση της ιστορίας του Εθνους.

Στο ίδιο κλίμα και οι φορείς της περιοχής, που συνέταξαν κείμενο διαμαρτυρίας κατά του Νίκου Φίλη, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του για την περίοδο της γερμανικής κατοχής «πρωτοφανείς, επικίνδυνες και ανιστόρητες» και ζητούν να τις ανασκευάσει άμεσα. Ενώ, η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων σε ανακοίνωσή της προτρέπει τους θεολόγους καθηγητές της πρωτοβάθμιας και μέσης εκπαίδευσης, να μην εφαρμόσουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών.

%cf%86%ce%b9%ce%bb%ce%b7%cf%822-420x600
«ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ» ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΦΙΛΗ! Γενικός ξεσηκωμός με φυλλάδια «Δεν αντέχεται άλλο» και τις πένθιμες καμπάνες του Αμβρόσιου – Σε… αντάρτικο και οι Θεολόγοι - Εικόνα2
Σε «αντάρτικο» για τα Θρησκευτικά καλεί η ΠΕΘ του θεολόγους
«Οι Θεολόγοι υποχρεούνται και δικαιούνται να μην εφαρμόσουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών» υποστηρίζει η συνδικαλιστική οργάνωση των θεολόγων .
«Η ΠΕΘ είναι μια από τις δυο συνδικαλιστικές οργανώσεις των εκπαιδευτικών-θεολόγων και αυτή που είχε αντιδράσει σφοδρά στην εισαγωγή του νέου προγράμματος σπουδών για το μάθημα αυτό».
Η Πανελλήνια Ένωση Θεολόγων σε ανακοίνωσή της προτρέπει τους θεολόγους καθηγητές της πρωτοβάθμιας και μέσης εκπαίδευσης, επικαλούμενη γνωμοδότηση ανώτατου δικαστικού λειτουργού, να μην εφαρμόσουν τα νέα Προγράμματα Σπουδών του μαθήματος των Θρησκευτικών.
Κείμενο διαμαρτυρίας από φορείς των Καλαβρύτων
Φορείς από τα Καλάβρυτα συνέταξαν κείμενο διαμαρτυρίας κατά του Νίκου Φίλη, χαρακτηρίζοντας τις δηλώσεις του για την περίοδο της γερμανικής κατοχής «πρωτοφανείς, επικίνδυνες και ανιστόρητες».
Το κείμενο της επιστολής: «Με μεγάλη έκπληξη και αγανάκτηση διαβάσαμε στον ημερήσιο τύπο και το διαδίκτυο τις ανιστόρητες και απαράδεκτες δηλώσεις του Υπουργού Παιδείας κ. Ν. Φίλη για την θέση της Εκκλησίας κατά την περίοδο της Γερμανικής Κατοχής.
Επειδή τα Καλάβρυτα, όπως πιθανώς να γνωρίζει ο κ. Φίλης, δοκίμασαν την ναζιστική θηριωδία κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής τον ενημερώνουμε ότι στις 13 Δεκεμβρίου 1943 ο πρώτος που οδηγήθηκε στον τόπο εκτελέσεως ήταν ο Ιερέας της Εκκλησίας των Καλαβρύτων, ενώ εκτελέστηκαν όλοι οι μοναχοί της Ιεράς μονής Μεγάλου Σπηλαίου , της Ιεράς μονής Αγίας Λαύρας καθώς και μοναχοί πολλών μονών της επαρχίας Καλαβρύτων επειδή υποστήριζαν και φιλοξενούσαν αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης. Επιπλέον, όλες οι μονές περί τα Καλάβρυτα πυρπολήθηκαν από τους ναζί, όπως και δεκάδες μονές και εκκλησίες ανά την Ελλάδα.
Ως απόγονοι Καλαβρυτινών της ηρωϊκής περιόδου της κατοχής και της εθνικής αντίστασης διαμαρτυρόμαστε έντονα για τις πρωτοφανείς, επικίνδυνες και ανιστόρητες δηλώσεις του κ. Φίλη και τον καλούμε να τις ανασκευάσει άμεσα. Υπογράφουν: Ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής Ενώσεως Δημήτριος Βαρβιτσιώτης Ο Πρόεδρος της Ενώσεως Καλαβρυτινών Αθήνας Σωτήριος Τσενές H Πρόεδρος του Παγκαλαβρυτινού Συλλόφου Πάτρας κ. Κατερίνα Ασημακοπούλου Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλαβρυτινών Πειραιά Αθανάσιος Χρονόπουλος Ο Πρόεδρος της Επιστημονικής Εταιρείας Καλαβρυτινών Ιατρών ‘Ο Μελάμπους’ Γεώργιος Ν Ζωγράφος Ο Πρόεδρος της Αδελφότητος Καλαβρυτινών Φιλιωτών «Ο Άγιος Βλάσσιος» Γεώργιος Μητρόπουλος Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Καμενιανιτών Δροβολοβιτών Δεσινιωτών, Κωσταντίνος Νικολόπουλος Ο Πρόεδρος του Σκακιστικού Επιμορφωτικού Ομίλου Καλαβρύτων Επαρχίας Νικόλαος Ραζής Ο Πρόεδρος του συλλόγου Λυκούριας Σωκράτης Μούσιος Ο Εκδότης της «ΦΩΝΗΣ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ» Πάνος Τσαπάρας Ο Εκδότης του «ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ-NEWS» Νίκος Κυριαζής
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΜΕ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΙΚ. ΦΙΛΗΣ: Ο ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΟΣ ΚΑΙ ΑΣΤΟΙΧΕΙΩΤΟΣ! + Ο ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ Αίγιον, 27 Σεπτεμβρίου 2016».

crashonline.gr


triklopodia 
Σχόλια