Ο Νόμος της Έλξης | Ανεβαίνοντας τη συναισθηματική κλίμακα


«Οι σκέψεις σας (και τα συναισθήματα που αυτές σας προκαλούν) ταιριάζουν απόλυτα με την πραγματικότητά σας. Λαμβάνετε αυτό που σκέφτεστε, είτε το θέλετε είτε όχι.» Abraham-Hicks

Tα συναισθήματά σας είναι ακριβείς δείκτες των δονήσεών σας.

Μόλις συνειδητοποιήσετε την ενδότερη σύνδεσή σας με την Πηγή/Πνεύμα και την εσωτερική καθοδήγηση που σας προσφέρουν τα συναισθήματά σας, θα κατορθώσετε να «καθαρίσετε» τους τομείς αυτούς της ζωής σας που δυσλειτουργούν.

Αν δεν έχετε καμία επαφή με τα ενδότερα πεδία της πραγματικότητάς σας, η ζωή θα είναι ένας συνεχής ανήφορος.

Για να αφήσουμε το ποτάμι να μας παρασύρει αβίαστα και να μη προσπαθούμε να περπατήσουμε ενάντια στο ρεύμα, πρέπει να απελευθερωθούμε από την εσωτερική μας διαμάχη.

Στο άρθρο αυτό θα μάθετε για την συναισθηματική κλίμακα, όπως την όρισε ο Abraham-Hicks.

Εσείς βρίσκεστε κάπου σε αυτήν την κλίμακα (οι λέξεις δεν έχουν τόση σημασία, όση οι δονήσεις που αυτές αντιπροσωπεύουν) όταν επικεντρώνεστε σε έναν συγκεκριμένο τομέα της ζωής σας. Το διάγραμμα δείχνει την κλίμακα χωρισμένη σε δύο σπείρες, μία που κινείται προς τα επάνω και μία προς τα κάτω. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για μία ενιαία σπείρα.

Για κάποιον τομέα της ζωής όπου όλα λειτουργούν όπως τα θέλετε, οι δονήσεις σας βρίσκονται κοντά στην κορυφή της κλίμακας, ενώ για κάποιον τομέα που δεν λειτουργεί σωστά, βρίσκονται κοντά στη βάση της.

Οι τρεις κύριοι τομείς της ζωής μας που επαναλαμβάνονται συνεχώς είναι τα χρήματα, η υγεία και οι προσωπικές σχέσεις.

Κάτι που πρέπει να καταλάβετε είναι ότι δεν είναι εύκολο να περάσει κανείς από ένα αρνητικό και στενάχωρο συναίσθημα σε ένα πολύ θετικό και ζωντανό. Οι δονήσεις αυτές έχουν πολύ διαφορετικές συχνότητες μεταξύ τους. Αυτή που τελικά θα επικρατήσει είναι η συχνότητα την οποία έχετε εξασκήσει περισσότερο.

Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο είναι ότι πρέπει να επιδιώκετε θετικότερες σκέψεις και συναισθήματα με το να επικεντρώνετε την προσοχή σας στα επιθυμητά χαρακτηριστικά του τομέα της ζωής σας που θέλετε να βελτιώσετε.

Στην αρχή αυτό δεν είναι εύκολο, καθώς έχουμε συνηθίσει να εκπέμπουμε τις δονήσεις που αντιστοιχούν σε συναισθήματα που δεν θέλουμε να βιώνουμε, αντί αυτών που θέλουμε. Όπως όλες οι δεξιότητες, έτσι κι αυτή θέλει χρόνο, υπομονή, άλλα και την κατανόηση που φέρνει η εμπειρία.

Αφού καλύψαμε τη θεωρία της ανόδου στη συναισθηματική κλίμακα, ζητήθηκε από τους μαθητές μου να επιστρέψουν στο σπίτι και να εξασκηθούν, επιλέγοντας κάποιον τομέα της ζωής τους που χρειαζόταν καθάρισμα. Μία από αυτούς αποφάσισε να επικεντρωθεί στον τομέα των προσωπικών της σχέσεων, καθώς αντιμετώπιζε δυσκολίες στην επαγγελματική της σχέση με το αφεντικό της – ένιωθε ότι το αφεντικό της, την οποία θα ονομάσουμε Κα Χ, δεν της έδειχνε σεβασμό. Ένιωθε ότι η Κα Χ δεν την εμπιστευόταν και συχνά της μιλούσε με αυθάδεια. Μία κατάσταση που κανείς δεν θα ήθελε να βιώνει.

Τέτοιες ανεπιθύμητες καταστάσεις προκύπτουν για πολλούς λόγους, αλλά ο σκοπός τους είναι να ανακαλύψουμε τι είναι αυτό που πραγματικά θέλουμε να έλξουμε στη ζωή μας. Αν μάθουμε να επικεντρωνόμαστε γρήγορα και επίμονα σε αυτό που θέλουμε, τότε ο Νόμος θα λειτουργήσει υπέρ μας, όχι εναντίον μας.

Πολλοί άνθρωποι είναι τόσο συνηθισμένοι να στρέφουν την προσοχή τους σε πλευρές του δονητικού τους μείγματος που δεν θέλουν να βιώνουν, που βρίσκουν εξαιρετικά δύσκολο να επικεντρωθούν στις όψεις που πραγματικά επιθυμούν να έχουν. Είναι παγιδευμένοι σε ένα φαύλο κύκλο «παρατήρησης» και «αντίδρασης». Τα καλά νέα είναι ότι ο Ανώτερος Εαυτός μας είναι ευθυγραμμισμένος με αυτό που θέλουμε και είναι πάντα εκεί για να μας δείξει ένα σημάδι για τον δρόμο προς τη χαρά με την οποία μπορούμε να επανασυνδεθούμε. Αυτό το σημάδι πρέπει να ακολουθήσουμε!

Όταν αποκλίνουμε από το μονοπάτι, αμέσως νιώθουμε χαμένοι και κατακλυζόμαστε από κάθε είδους αρνητικότητα.

Όταν η μαθήτρια μου επικεντρώθηκε στην κατάσταση που δεν επιθυμούσε, προσδιόρισε πολύ εύκολα την επιθυμητή λύση. Ήθελε η Κα Χ να της μιλά με αγάπη, σεβασμό και εκτίμηση. Αυτό δεν θέλουμε όλοι;

Δυστυχώς, η πρώτη της προσπάθεια να ανέλθει στη συναισθηματική κλίμακα απέτυχε παταγωδώς, αφού προσπάθησε να προσπεράσει γρήγορα κάποια δονητικά στάδια. Επίσης μεγέθυνε τα αρνητικά της συναισθήματα, καθώς επικέντρωνε την προσοχή της και πάλι στα ανεπιθύμητα χαρακτηριστικά της σχέσης αυτής.

Εδώ θα δείτε την πρώτη της προσπάθεια να καθαρίσει τη δόνησή της, ανελισσόμενη στη συναισθηματική κλίμακα γρήγορα. Τα σχόλιά μου είναι γραμμένα σε πλάγια γράμματα.

• Νιώθω απαίσια όταν η Κα Χ αδειάζει σε μένα όλη αυτήν την αρνητικότητα! (Σημείο εκκίνησης, προσδιορίζοντας πού βρίσκεται)

• Νιώθω πολύ άσχημα για τον εαυτό μου όταν μου φέρεται τόσο άσχημα! (Νιώθει πιο άσχημα, μεγεθύνει την αρνητική ενέργεια)

• Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να είναι τόσο απαίσια και πώς είναι δυνατόν να πιστεύει ότι είναι εντάξει να φέρεται έτσι! (Νιώθει χειρότερα, ενέργεια απόδοσης ευθυνών)

• Παραδόξως, νομίζω ότι δεν συνειδητοποιεί πλήρως ότι το κάνει. (Νιώθει κάπως καλύτερα, λαμβάνει υπόψη της την προοπτική του άλλου)

• Λειτουργεί από μια προοπτική φόβου και έλλειψης και αυτό της δημιουργεί πανικό. (Νιώθει καλύτερα από πριν. Προσπαθεί να δει γιατί συμπεριφέρεται έτσι. Πρέπει να αποβάλει ακόμη λίγη κριτική, όμως!)

• Υπάρχει τόσος φόβος γύρω από την ικανότητά της να επικοινωνεί και αυτό δυσχεραίνει την επικοινωνία της. (Ακόμα τριγυρνά στη χαμηλή δόνηση)

• Είναι μια γυναίκα σε έναν κόσμο ανδρών (χρήμα) και πρέπει να αποδείξει τον εαυτό της. (Νιώθει χειρότερα. Είναι αλήθεια αυτό που λέει αλλά δεν βοηθά τη δόνησή της.)

• Αλλά αυτό δεν δικαιολογεί την κακή συμπεριφορά της! (Νιώθει πολύ χειρότερα, καθώς εισέρχεται και πάλι στη δόνηση της κατηγορίας)

• Ξέρω ότι μπορεί να είναι ευγενική. (Νιώθει καλύτερα και πάλι, καθώς αναγνωρίζει την καλή συμπεριφορά του αφεντικού της)

• Στα γενέθλιά μου έδειξε ενδιαφέρον και μου χάρισε λουλούδια και μια κάρτα. (Νιώθει καλύτερα, χρησιμοποιώντας ένα πραγματικό γεγονός για να μεταβάλει την ενέργειά της)

• Όταν της μίλησα για τον τρόπο επικοινωνίας της πέρυσι φάνηκε να λαμβάνει υπόψη της τα επιχειρήματά μου. (Νιώθει καλύτερα, καθώς αναγνωρίζει πως εισακούστηκε)

• Αλλά συνέβη πάλι αυτό την προηγούμενη εβδομάδα και νιώθω ότι επιστρέψαμε πάλι στην αρχή!
(Νιώθει πολύ χειρότερα, γιατί επικεντρώνεται και πάλι στην αρνητικότητα και την απόδοση ευθυνών)

• Τουλάχιστον είχα μια ευκαιρία να υποστηρίξω τον εαυτό μου τότε. (Νιώθει καλύτερα, αναγνωρίζει τη δύναμή της)

• Είχα την ευκαιρία να της πω ποιο είδος συμπεριφοράς δεν θα ανεχτώ. (Νιώθει καλύτερα, αναγνωρίζει τη δύναμή της και συνειδητοποιεί το δώρο που της πρόσφερε η κατάσταση)

• Θύμωσα πολύ, το οποίο είναι καλύτερο από το να νιώθω θύμα (Νιώθει καλύτερα, αφού αυτό είναι αλήθεια, ο θυμός είναι καλύτερος από την αδυναμία)

• Αρχίζω να πιστεύω ότι μου αξίζει καλύτερη συμπεριφορά. (Καμία αλλαγή συναισθήματος)

• Ότι αξίζω σεβασμό, αγάπη και ευγένεια. (Νιώθει καλύτερα)

• Μου αξίζει να μου φέρονται καλά. (Νιώθει το ίδιο με πριν)

Σε γενικές γραμμές μετά την άσκηση η μαθήτριά μου ένιωθε ότι υπήρχε βελτίωση στην δόνησή της, αλλά η αρνητική ενέργεια ήταν ακόμα εκεί.

Μέρος της ενέργειας είχε μεταβληθεί, αλλά όχι όλη.

Είναι σημαντικό ο αρχάριος μαθητής να συνεχίσει την εξάσκηση. Η χρήση της δύναμη της συνειδητής σκέψης απαιτεί χρόνο και υπομονή.

Έτσι, κατά τη διάρκεια του επόμενου μαθήματος, επικεντρωθήκαμε και πάλι στα «επιθυμητά χαρακτηριστικά» και καθοδήγησα τη μαθήτριά μου σε μια πιο σταθερή άνοδο στη συναισθηματική κλίμακα.

Αρχίσαμε πάλι από την αρχή, ανεβαίνοντας την κλίμακα σε μια συνειδητή προσπάθεια να μεταβάλουμε τα σημεία επικέντρωσης των συναισθημάτων της γύρω από αυτό το άτομο/κατάσταση. Μπορείτε να αποκαλείτε αυτά σημεία τα «εναύσματα συναισθημάτων».

• Νιώθω απαίσια όταν η Κα Χ αδειάζει σε μένα όλη αυτήν την αρνητικότητα! (Σημείο εκκίνησης, προσδιορίζοντας πού βρίσκεται)

• Ίσως δεν συνειδητοποιεί πλήρως ότι το κάνει. (Νιώθει κάπως καλύτερα, λαμβάνει υπόψη της την προοπτική του άλλου)

• Την έχω δει να επιδεικνύει ευγένεια και φροντίδα. (Νιώθει καλύτερα, χρησιμοποιώντας πραγματικά γεγονότα ως σημεία στήριξης)

• Φάνηκε να ενδιαφέρεται όταν μου έδωσε λουλούδια και μια κάρτα για τα γενέθλιά μου – ήταν όμορφη κίνηση! (Νιώθει ακόμα καλύτερα, ενισχύοντας την ενέργεια του «επιθυμητού»)

• Συνειδητοποίησα ότι η αρνητικότητά της δεν χρειάζεται να με επηρεάζει τόσο. (Νιώθει καλύτερα, χάρη στα ενδυναμωτικά λόγια που λέει στον εαυτό της)

• Μόνο η αντίδρασή μου σε αυτά που λέει μπορεί να με αποσυντονίσει από την Πηγή της Ευδαιμονίας μου. (Νιώθει καλύτερα, αναγνωρίζει τη δονητική της δύναμη, το γεγονός, δηλαδή, ότι ελέγχει τα συναισθήματά της)

• Γνωρίζω πως αν επικεντρώνομαι μόνο στα θετικά χαρακτηριστικά της, μόνο αυτά θα βλέπω. (Νιώθει καλύτερα, άλλη μια αληθής δήλωση)

• Γνωρίζω πως η Κα Χ δεν είναι τόσο τέρας όσο την παρουσιάζω. (Νιώθει καλύτερα, αναγνωρίζει τον δικό της ρόλο στην κατάσταση)

• Γνωρίζω πως μου αξίζει να μου φέρονται καλά. (Αναγνωρίζει τον αυτοσεβασμό της)

• Μ’ αρέσει να γνωρίζω πως μπορώ να υπερασπιστώ τον εαυτό μου με ήρεμο τρόπο. (Νιώθει καλύτερα)

• Αυτή είναι μια ευκαιρία να γνωρίσω και να δείξω Ποια Είμαι Πραγματικά! (Νιώθει ενδυναμωμένη)

• Τώρα επιτρέπω στον εαυτό μου να δει την καλή πλευρά της Κας Χ. (Νιώθει καλύτερα, δηλώνει καθαρά την πρόθεσή της)

• Καθώς αλλάζω τη δόνησή μου, θα δέχομαι να συναντήσω την Κα Χ μόνο ότι νιώθει πιο θετικά. (Νιώθει καλύτερα, δηλώνει την δονητική της αλήθεια, αποκτά τον έλεγχο της δημιουργίας της κατάστασης)

• Από αυτήν την δόνηση, η Κα Χ θα αρχίσει να βλέπει και να εκτιμά μόνο τα καλά μου! (Νιώθει πολύ καλά, κατανοεί τη φύση της δόνησης και πώς έλκουμε ορισμένες εμπειρίες ανάλογα με τη δόνησή μας)

• Διατηρώντας τη σύνδεσή μου με την Πηγή, η Κα Χ ωφελείται από τη διευρυμένη μου οπτική. (Νιώθει καλά, αναγνωρίζει και δηλώνει μια πνευματική αλήθεια)

• Εκτιμώ πραγματικά πολλά χαρακτηριστικά του αφεντικού μου. (Ζήτησα από τη μαθήτριά μου να απαριθμήσει μερικά εδώ… π.χ. ασφάλεια, σταθερότητα κ.ο.κ.)

• Αναγνωρίζω πως, σε γενικές γραμμές, οι συνάδελφοί μου και το αφεντικό μου με σέβονται. (Η μαθήτρια νιώθει πολύ καλά, σχεδόν όλη η αρνητική ενέργεια έχει μεταβληθεί τώρα)

• Τους σέβομαι και τους τιμώ κι εγώ. (Νιώθει χαρά, επιδεικνύει συμπόνια, ανεκτικότητα και συγχώρεση)

• Μου αξίζει να μου φέρονται καλά και μου φέρονται καλά. (Η μαθήτρια ευθυγραμμίστηκε πλήρως με την επιθυμία της και απολαμβάνει συναισθήματα αγάπης, ελευθερίας και δύναμης!)

Έτσι, μετά από τη δική της ατομική προσπάθεια και μια δεύτερη προσπάθεια με την καθοδήγησή μου, η μαθήτρια καθάρισε τη δόνησή της γύρω από ένα θέμα που την απασχολούσε για μήνες!

Μερικές μέρες αργότερα, το αφεντικό της άλλαξε δραματικά τη συμπεριφορά της απέναντι της. Η μαθήτριά μου μοιράστηκε ενθουσιασμένη το νέο αυτό με την ομάδα μας μια εβδομάδα αργότερα.

Η συνειδητή επικέντρωση της προσοχής είναι το κλειδί για τον καθαρισμό της ενέργειας και τη βελτίωση της ζωής μας.

Είναι ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ στην πράξη.

Η ζωή είναι ρευστή, ελαστική και μεταβάλλεται συνεχώς. Εμείς αλλάζουμε συνεχώς, αλλά όσο συνεχίζουμε να επιλέγουμε ασυναίσθητα τα ίδια μοτίβα συμπεριφοράς, τίποτε δεν φαίνεται να αλλάζει γύρω μας. Ο Λάο Τσε είπε, «Αν δεν αλλάξεις πορεία, μπορεί να καταλήξεις εκεί όπου κατευθύνεσαι.»

Μπορούμε να απαιτούμε από τους άλλους να αλλάξουν, αλλά στην πραγματικότητα εξαρτάται από εμάς!

Όταν αλλάζουμε εμείς, όλα αλλάζουν.

Ακόμα κι αν μια κατάσταση δεν αλλάζει όπως θα θέλαμε, τουλάχιστον σταματά να μας επηρεάζει. Συχνά, μάλιστα, παρατηρώ ότι με τον χρόνο όχι μόνο αλλάζει, αλλά, μέσα από την πλήρη σύνδεσή μας με την Πηγή/Πνεύμα, αλλάζει πέρα από τις ελπίδες μας και καταλήγουμε να ευχαριστούμε για τις δύσκολες καταστάσεις στη ζωή μας!


Πηγή/Credit: Jaime Tanna για το energytherapy.biz
Μετάφραση/Απόδοση: Ελεάνα Τυραδέλλη –  omorfizoi.gr 


awakengr.com 
Σχόλια