Ανοίγει η υπόθεση της δολοφονικής επίθεσης χρυσαυγιτών στο ΠΑΜΕ...

 Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την υπόθεση της άγριας επίθεσης κατά των Αιγύπτιων αλιεργατών, το δικαστήριο ανοίγει τη δικογραφία για την...
επίθεση τάγματος εφόδου εναντίον μελών του ΠΑΜΕ τον Σεπτέμβριο του 2013 στο Πέραμα.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, που δικάζει την εγκληματική δραστηριότητα της Χρυσής Αυγής, καλεί σε κατάθεση τους μάρτυρες της δολοφονικής επίθεσης που δέχθηκαν αφισοκολλητές του ΚΚΕ, μία εβδομάδα πριν από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις θα ξεκινήσουν σήμερα με αυτήν του προέδρου του Συνδικάτου Μετάλλου Σωτήρη Πουλικογιάννη, μέλους του ΚΚΕ, ο οποίος είχε δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι από τα μέλη του Τάγματος.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, χτυπημένος στο κεφάλι μετά τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα 

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, Σωτήρης Πουλικόγιαννης, χτυπημένος στο κεφάλι μετά τη δολοφονική επίθεση της Χρυσής Αυγής στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα
Ο Σωτήρης Πουλικόγιαννης χτυπημένος στο κεφάλι μετά την επίθεση | 

Κατηγορούμενοι για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση από κοινού και κατά συρροή κ.ά. είναι ο θεωρούμενος ως πυρηνάρχης Περάματος, Αναστάσιος (Τάσος) Πανταζής και οι Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός.

Όπως έγραφε το πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ της «Εφ.Συν.» του Σαββάτου (22/10) με τίτλο: «Τους μακελέψαμε», νέα ντοκουμέντα από τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Γιάννη Λαγού με άλλα στελέχη της οργάνωσης, πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη δολοφονική επίθεση στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, αποδεικνύουν τον οργανωμένο χαρακτήρα της εγκληματικής επίθεσης, την απόλυτη γνώση του Λαγού γι’ αυτήν ήδη πριν ξεκινήσει, καθώς και την προσπάθεια της Χρυσής Αυγής στη συνέχεια να τη συγκαλύψει.

Η Πολιτική Αγωγή θεωρεί την επίθεση «απολύτως στοχευμένη ενέργεια», η οποία τελούσε σε πλήρη γνώση της ηγετικής ομάδας, προκειμένου η Χρυσή Αυγή να δημιουργήσει και να «επιβάλει» συνδικαλιστικό σωματείο εργαζομένων στην Ζώνη Περάματος. 

Στη δικογραφία περιέχονται πολλά στοιχεία που συνηγορούν στην «πολιτική στόχευση» που είχε η οργάνωση για «να ελέγξει τη Ζώνη» μήνες πριν από την επίθεση κατά του ΠΑΜΕ και προκύπτουν επίσης σωρεία στοιχείων σε βάρος του βουλευτή Γιάννη Λαγού με κορυφαίο από αυτά, μήνυμα του προς τον «Πηρυνάρχη» Νίκαιας Γιώργο Πατέλη. 

Ο κατηγορούμενος για εγκληματική οργάνωση βουλευτής, που το διάστημα πριν από την επίθεση φαίνεται να δραστηριοποιείται ιδιαίτερα για την υπόθεση «σωματείο της Χρυσής Αυγής» στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, λίγες ώρες πριν από την επίθεση στο ΠΑΜΕ φέρεται να είχε στείλει μεταξύ άλλων και το εξής μήνυμα στο κινητό του «πυρηνάρχη» Νίκαιας Γιώργου Πατέλη.

Και πολύ καλά έκανες. Παρεμπιπτόντως μάλλον θα φάνε γερό πέσιμο τα κομμούνια σήμερα στο Πέραμα. Έχουν βγει και βάφουν και μάζεψε ο Τάσος καμιά 30αρα και πάνε από εκεί.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «στις 12-9-2013 και περί ώρα 23.50, στο Πέραμα Αττικής και επί της Λεωφόρου Δημοκρατίας αριθ. 72, έξω από τα ναυπηγεία "Παπίλα", οι κατηγορούμενοι Αναστάσιος Πανταζής, Χρήστος Χατζηδάκης, Κυριάκος Αντωνακόπουλος και Ιωάννης Καστρινός συμμετείχαν σε ομάδα 50 περίπου ατόμων από τις οργανώσεις της Χρυσής Αυγής Περάματος, Νίκαιας και Σαλαμίνας, με επικεφαλής το φερόμενο ως μέλος του Πενταμελούς Συμβουλίου της Τοπικής Οργάνωσης της Χ.Α. στο Πέραμα Αναστάσιο Πανταζή, ντυμένοι με μαύρα ρούχα, με το λογότυπο της Χρυσής Αυγής, κάποιοι δε και με παντελόνια παραλλαγής, άλλοι φορώντας κράνη μοτοσικλετιστή και άλλοι με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους με μαντίλια.

»Οι παραπάνω κατηγορούμενοι, όπως και τα λοιπά άγνωστα μέχρι στιγμής στην ανάκριση άτομα-μέλη της Χρυσής Αυγής, επιτέθηκαν, με ανθρωποκτόνο σκοπό, κρατώντας μεταξύ άλλων καδρόνια, πτυσσόμενα γκλομπ, τσεκούρια, λοστούς, στην άκρη των οποίων υπήρχαν πρόκες και βίδες, κοντάρια, τα οποία είχαν προσαρμοσμένα στο επάνω μέρος τους μεταλλικά ελάσματα, καθώς και ιδιοκατασκευή κονταριού με μεταλλική απόληξη και στρεβλή μεταλλική προσθήκη σε σχήμα Γ, σε βάρος 20 τουλάχιστον ατόμων-μελών της Τοπικής Οργάνωσης Περάματος του ΚΚΕ, τα οποία προέβαιναν σε αναγραφή πολιτικών συνθημάτων στην περιοχή τους»...

efsyn.gr
Σχόλια