Ιταλία: Φόβος και συντρίμμια μετά τα χτυπήματα του Εγκέλαδου...

Ιταλία: Φόβος και συντρίμμια μετά τα χτυπήματα του Εγκέλαδου - Χιλιάδες οι άστεγοι (Βίντεο - φωτό)

Χιλιάδες οι άστεγοι...

Τις πληγές της μετρά η Ιταλία η οποία τις τελευταίες ημέρες κινείται στο «ρυθμό» των Ρίχτερ, ενώ το πρωί της Κυριακής συγκλονίστηκε από νέο σεισμό 6,5 βαθμών που...
αποτελεί τον ισχυρότερο σεισμό από το 1980.

Τουλάχιστον 30.000 είναι οι άστεγοι μέχρι αυτή την στιγμή από το χτύπημα του Εγκέλαδου στην κεντρική Ιταλία, όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης. Μόνον στην περιφέρεια Μάρκε είναι 25.000.

«Δεν θέλουμε να εκτοπίσουμε κανέναν, αλλά απλώς να εγγυηθούμε στους ανθρώπους αυτούς ότι θα μπορέσουν να περάσουν μια ήρεμη νύχτα», δήλωσε Βάσκο Ερράνι, ο οποίος ορίσθηκε από την κυβέρνηση Ρέντσι ειδικός επίτροπος για την ανοικοδόμηση, μετά από τον σεισμό της 24ης Αυγούστου στην Αματρίτσε.


Το κυριότερο, ωστόσο, θετικό στοιχείο είναι ότι δεν υπάρχει κανένας αγνοούμενος και κανένας νεκρός. Οι τραυματίες είναι είκοσι, αλλά κανείς τους, ευτυχώς, δεν είναι σε κρίσιμη κατάσταση.

Από την μεγάλη δόνηση, στις επτά και σαράντα το πρωί της Κυριακής, ώρα Ιταλίας, μέχρι τις 19.40 το βράδυ της Κυριακής είχαν καταγραφεί πάνω από διακόσιες μετασεισμικές δονήσεις.





newpost.gr
Σχόλια