Πέθανε ο πρώην δ. σύμβουλος της Εθνικής, Αλέξανδρος Τουρκολιάς...

Έχασε τη μάχη για τη ζωή το πρωί της Κυριακής ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, πρώην διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας. Ο Αλέξανδρος Τουρκολιάς, γεννημένος στην...
Κυπαρισσία και πατέρας δύο παιδιών, είχε υποστεί εγκεφαλικό τον Απρίλιο του 2015 και δεν είχε καταφέρει να επανέλθει.

Κατείχε πτυχίο Πολιτικών Επιστημών και Διοίκησης Επιχειρήυσεων του Παντείου Πανεπιστημίου, Πτυχίο Νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, μεταπτυχιακό στη Διοίκηση ναυτιλιακών εταιρειών, στις ναυτιλιακές ασφαλίσεις και το ναυτιλιακό δίκαιο. Κάτοχος MA Shipping Economics, του Πανεπιστημίου Wales της Μεγάλης Βρετανίας.

Το 1977 ξεκίνησε την καριέρα του στην Bank of America, μετετέθη στο Λονδίνο ως αντιπρόεδρος υπεύθυνος για θέματα πιστοδοτήσεων και επίστρεψε στον Πειραιά ως επικεφαλής του Κέντρου Ναυτιλιακών Πιστοδοτήσεων.

Αποχώρησε από την Bank of America το 1988 για να αναλάβει τη θέση του βοηθούν Γενικού Διευθυντή για την Ελλάδα στην τράπεζα NOVA SOTIA.

Η συνεργασία του με την Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε το 1997 ως Διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών. Το 2002 ανέλαβε Γενικός Διευθυντής Ναυτιλιακών Εργασιών και το 2004 έγινε Γενικός Διευθυντής Εταιρικής και Επενδυτικής Τραπεζικής.

Το 2010 ανέλαβε αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ και, το 2012, διευθύνων σύμβουλος, θέση που διατήρησε έως το 2015...


efsyn.gr
Σχόλια