Κώστας Παπαζάχος: "Δυσμενής εξέλιξη για την Ιταλία ο νέος ισχυρός σεισμός"...

Κώστας Παπαζάχος: "Δυσμενής εξέλιξη για την Ιταλία ο νέος ισχυρός σεισμός" - Κεντρική ΕικόναΠροειδοποιεί για μεγάλο ρήγμα ο σεισμολόγος - Τι λέει για τη σύνδεση με την Ελλάδα...

Ο καθηγητής και Διευθυντής του Τομέα Γεωφυσικής στο ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος μίλησε στο...
star.gr για τον ισχυρό σεισμό των 6,5 ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Κυριακής για ακόμα μια φορά την Ιταλία.

Ο κ. Παπαζάχος τόνισε ότι πρόκειται για μια δυσμενή εξέλιξη: «Μιλάμε ήδη για έναν τριπλό ισχυρό σεισμό σε διάστημα δύο μηνών. Πρόκειται για ένα πολύ σπάνιο φαινόμενο ακόμα και για την ιστορία της Ιταλίας που έχει τέτοια φαινόμενα σεισμών με μικρή χρονική διαφορά».

Επιπροσθέτως, ο καθηγητής σημείωσε ότι «έχει σπάσει όλη η ζώνη από την Λ’Ακουιλα μέχρι το Νόρτσε και έχουν προκληθεί σοβαρές βλάβες. Δυστυχώς αυτή είναι μια πολύ δυσάρεστη εξέλιξη για την Ιταλία. Θα υπάρξει έντονη σεισμική ακολουθία. Μιλάμε για ένα ρήγμα που ενεργοποιήθηκε λίγο πιο βόρεια από το σημείο που είχε γίνει ο καταστροφικός σεισμός του Αυγούστου». 

Ακόμα, ο κ. Παπαζάχος εξέφρασε την ανησυχία του για την γειτονική μας χώρα, αφού το ρήγμα που έχει ενεργοποιηθεί από το νότο και έφτασε προς τον βορρά είναι πολύ μεγάλο. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά στο star.gr ότι: «Δείχνει να βυθίζεται η μια πλευρά της χώρας».

Τέλος, ο καθηγητής διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει σύνδεση του σεισμού στην Ιταλία με τον ελληνικό χώρο και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας...


parapolitika.gr
Σχόλια