Χωρίς αμοιβή ο Μηλιός...

Περισσεύουν τα πικρόχολα σχόλια στο διαδίκτυο για τον Γιάννη Μηλιό, επειδή δέχθηκε να αναλάβει πρόεδρος του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου.

Το...
δηλητήριο ξεχειλίζει ακόμη και από «συντρόφους» που υπαινίσσονται οικονομική ιδιοτέλεια, παρότι ο Γιάννης Μηλιός δεν θα αμείβεται για το αξίωμα αυτό! Επίσης η θέση είναι αμιγώς διοικητική και όχι πολιτική, με αιχμή την οικονομική διαχείριση του Φεστιβάλ. Άλλωστε την τοποθέτηση Μηλιού ζήτησε από τον ίδιο, ο καλλιτεχνικός Διευθυντής του Φεστιβάλ Βαγγέλης Θεοδωρόπουλος.

Ο πρώην υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας είχε καθηγητή στο Πολυτεχνείο, διατηρεί καλές προσωπικές σχέσεις με τον πρωθυπουργό, ακόμη και μετά την αποστασιοποίηση του από τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης, μετά τον Ιούλιο του 2015 .

Ο ίδιος δεν σκοπεύει, όπως λένε οι άνθρωποι του περιβάλλοντος του, να απαντήσει με ανάλογο τρόπο στους «επικριτές«. Ο,τι έχει να πει , το είπε με τη δήλωσή του, αμέσως μετά την ανακοίνωση του διορισμού του:

» Ο πολιτισμός οφείλει να είναι το πνευματικό αντίβαρο στις δυσκολίες που περνούν οι λαοί. Ο πολιτισμός χάραξε δρόμους για να περπατήσει ολόκληρη η ανθρωπότητα. Στο πλαίσιο αυτό, το Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου πρέπει να γίνει ορόσημο του σύγχρονου πολιτισμού. Να ανοίξει τις πόρτες του στην κοινωνία, να πλησιάσει τους πολλούς και τις πολλές, να περπατήσει στις διεθνείς λεωφόρους, να λειτουργήσει ως πεδίο δημιουργικότητας αλλά και ανατρεπτικής σκέψης.
Είναι η ώρα να προχωρήσουμε με συλλογική δουλειά, με ηρεμία και σταθερά βήματα, με σχέδιο και προσανατολισμό, με έμπνευση και καινοτομία για να φέρουμε το Φεστιβάλ στη θέση που του αξίζει. Είναι η ώρα να κάνουμε πολλά βήματα εμπρός.
Έχοντας αυτές τις σκέψεις στο νου, και σε μια περίοδο της ζωής μου που δεν συμμετέχω στην κεντρική πολιτική και σε κομματικούς σχηματισμούς, αποδέχτηκα με χαρά να βοηθήσω από τη θέση του Προέδρου στην προσπάθεια του Φεστιβάλ και του Καλλιτεχνικού Διευθυντή του. Η επιτυχία ωστόσο θα εξαρτηθεί από τη συμμετοχή των πολλών. Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουμε», καταλήγει στη δήλωσή του ο Γιάννης Μηλιός .-

altsantiri.gr
Σχόλια