Ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ, Αθ. Ράντος...

Ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθ. Ράντος και το σκεπτικό της απόφασης για τις άδειες
... και το σκεπτικό της απόφασης για τις άδειες. 
Πότε θα ανακοινωθεί και ποιος το συντάσσει…
Μπορεί να μην είναι το καθοριστικό στοιχείο για την ταχύτητα με την οποία το νέο ΕΣΡ που συγκροτήθηκε εχθές σε σώμα θα προχωρήσει στην...
προκήρυξη του νέου διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες… Ωστόσο, δεν είναι αμελητέο και έχει τη σημασία του για το πώς θα στηθεί ο νέος διαγωνισμός!

Κι αυτο δεν είναι άλλο απο την απόφαση του ΣτΕ με την οποία ακυρώθηκε ο προηγούμενος διαγωνισμός και έκρινε αντισυνταγματική τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων από το ΕΣΡ στον υπουργό Επικρατείας… και το σκεπτικό της οποίας ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό… Αφού παρά τα όσα κυκλοφορούν είναι μόνο εικασίες!

Ως εκ τούτου ο νέος διαγωνισμός με τις πλέον επιεικείς προβλέψεις δεν αναμένεται να προκηρυχθεί πριν το καλοκαίρι του 2017… Προϋπόθεση όμως για να προχωρήσουν τα μέλη του ΕΣΡ τις διαδικασίες για το νέο διαγωνισμό είναι πρωτίστως η ανάγνωση του σκεπτικού της απόφασης του ΣτΕ.

Απόφαση που δεν αναμένεται να γνωστοποιηθεί πριν το τέλος του χρόνου ή το αργότερο – πάντα με τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, αρχές Ιανουαρίου.

Τέλος, πέρα από το χρόνο που θα γνωστοποιηθεί το σκεπτικό της απόφασης, δεδομένου ότι αποτελεί συστατικό στοιχείο για την έναρξη των διαδικασιών, προκειμένου το ΕΣΡ να δρομολογήσει το νέο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες… Ξεχωριστή αξία αποκτά η πληροφορία που αποκαλύπτουμε σήμερα ότι την απόφαση συντάσσει ο αντιπρόεδρος του ΣτΕ Αθανάσιος Ράντος που είχε εμφανιστεί από τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Νικολόπουλο ως θύμα εκβιασμού.

enimerosi24.gr
Σχόλια