Παίρνοντας πληροφορίες από τον ανώτερο εαυτό μας – Ανοίγοντας το τρίτο μάτι


Είμαι ο αιώνας της σοφίας, μια ακτίνα γνώσης, ένα τόξο που συνδέει με ό,τι πιο βαθύ υπάρχει στο σύμπαν και στον εαυτό. Είμαι το μυστήριο της ζωής και του θανάτου. Η παλλόμενη σύνδεση με το άγνωστο.

Τελετουργικό: Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Αυτό το τελετουργικό φέρνει διαύγεια σκέψης και βαθιά γνώση. Θα σας βοηθήσει να βιώσετε το έκτο ταντρικό κλειδί: Κοίτα μέσα σου, είσαι το φως.

Συγκέντρωση, προσοχή, εστίαση, διεύρυνση και ολοκλήρωση: αυτά τα στοιχεία αναπτύσσονται στο τρίτο μάτι και ανοίγουν την πόρτα στη δυνατότητά μας να είμαστε δημιουργικοί στον κόσμο. Η καθημε­ρινότητα μας εξαντλεί με τις συνεχείς απαιτήσεις που μας επιβάλλει. Στη ρίζα αυτής της κατάστασης βρίσκεται η ανάγκη για προσοχή, και το γεγονός ότι ο κόσμος μας στρέφει συνεχώς προς τα έξω. Αυτή η διαδικασία μας αδειάζει και μας προκαλεί έντονο στρες. Γιατί; Επειδή, παρότι μεταδίδουμε ενέργεια, η ενέργεια αυτή δεν ξαναγυρίζει σε μας με τον ίδιο τρόπο.

Να ποια είναι τα τρία κλειδιά για προσωπική επιτυχία στη ζωή: η ικανότητα να δεχτούμε και να αναλάβουμε τη δύναμη του Μάρτυ­ρα, τη δύναμη που δίνει η βαθιά γνώση και τη δύναμη της αποδο­χής.

Η τελετουργία αυτή θα σας δοθεί σε τρία μέρη. Μπορείτε να τα εκτελέσετε το ένα μετά το άλλο ή το καθένα ανεξάρτητα από τα άλ­λα.

Σκοπός

Να δείτε τον εαυτό σας ως την Πηγή από την οποία πηγάζουν και στην οποία επιστρέφουν τα πάντα.

Να αποκτήσετε κυριαρχία πάνω στην προσοχή και στη συγκέντρωση και να σιγουρέψετε μέσα σας αυτές τις ικανότητες ώστε να έχετε άμεση πρόσβαση ανά πάσα στιγμή.

Να μένετε συνδεδεμένοι με τον εαυτό σας ως πηγή όλων των ενεργειών και αντιλήψεών σας σε οποιαδήποτε στιγμή.

Να αναπτύξετε την τέχνη της παρατήρησης: να βλέπετε χωρίς να επηρεάζεστε ή να ταυτίζεστε με αυτό που βλέπετε.

Να δώσετε στην ευφυΐα σας τον εσωτερικό χώρο που χρειάζεται για να γίνει δημιουργική.

Να μάθετε το μυστικό που θα σας επιτρέψει να είστε χαλαροί σε κάθε κατάσταση.

Να γνωρίσετε ότι η συνείδησή σας είναι απεριόριστη.

Προετοιμασία

Χρειάζεστε μισή με μία ώρα κατά την οποία δεν θα σας ενοχλή­σει κανείς.

Διαμορφώστε έναν ιερό χώρο — απλό και τακτικό.

Τοποθετήστε μπροστά στο σημείο που θα καθίσετε ένα λευκό κερί πάνω σε ένα πιάτο ή σε ένα κηροπήγιο. Φροντίστε να έχετε σπίρτα ή αναπτήρα.

Καθίστε σε καρέκλα ή σε μαξιλάρι.

Να έχετε μαζί σας κλειστό ένα σημειωματάριο. Όταν τελειώσετε, θα κρατήσετε σημειώσεις.

Εφαρμογή

Κλείστε τα μάτια και αναπνεύστε βαθιά και ήσυχα. Μείνετε σιω­πηλοί.

Διώξτε, συνειδητά, την ένταση από τους μυς γύρω από τα μάτια, το πιγούνι, το στόμα, έως ότου νιώσετε χαλαρό όλο το πρόσωπο.

Φανταστείτε, επίσης, ότι χαλαρώνετε τους μυς γύρω από τα μά­τια στο εσωτερικό της κεφαλής, ώστε να επιβραδυνθούν οι αυτόματες κινήσεις των ματιών.

Τώρα, με προσοχή, συγκεντρώστε την προσοχή σας πίσω από τα κλειστά σας βλέφαρα, στο κέντρο της κεφαλής. Απολαύστε το σκοτά­δι που υπάρχει εκεί. Στείλτε την αναπνοή σας σ’ αυτό το σημείο. Αν συναντήσετε ανησυχία ή πολλές σκέψεις ή εικόνες, παρακολουθήστε την αναπνοή σας και συνεχίστε να κοιτάτε εκεί, αγνοώντας όλη αυτή τη φλυαρία. Αναπνέετε βαθιά.

Τώρα, συγκεντρώστε τη συναίσθησή σας στο τρίτο μάτι. Εστιά­στε την προσοχή σας στο σημείο ανάμεσα στα φρύδια, πίσω από τα μάτια, που παραμένουν κλειστά. Είναι κάτι που δεν πρέπει να γίνει με πίεση — ένα χαλαρό κοίταγμα. Συνεχίστε να είστε συγκεντρωμέ­νοι στην αναπνοή σας.

Μείνετε μέσα σ’ αυτό το σκοτεινό χώρο. Κοιτάτε την εσωτερική σας ύπαρξη, παρατηρείτε τι υπάρχει εκεί. Είναι η συνείδηση που αναπαύεται στον εαυτό της, η πηγή της ύπαρξής σας. Ό,τι μπορεί να παρατηρηθεί, οι σκέψεις σας, δεν είστε εσείς. Ό,τι, όμως, δεν μπορεί να παρατηρηθεί είναι ο Μάρτυρας, ο πραγματικός σας εαυτός.

Συνεχίστε την άσκηση για δέκα λεπτά καθημερινά.

Μετά από μία εβδομάδα, εντάξτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Κοιτάξτε τους ανθρώπους μέσα από αυτό το κέντρο, από το τρίτο μάτι. Όταν το κάνετε, προσέξτε το εξής: μπορείτε να βλέπετε με τα μάτια σας και, συγχρόνως, να βλέπετε τον εαυτό σας να βλέ­πει. Ένα τμήμα σας δεν εμπλέκεται άμεσα με το αντικείμενο της εμπειρίας σας. Αυτό το τμήμα είναι ο Μάρτυρας.

Σιγά σιγά θα αποκτήσετε την εξής επίγνωση: Είστε σε επαφή με τον εαυτό σας, συγκεντρωμένοι στο τρίτο μάτι σας, ενώ συγχρόνως κοιτάτε και αλληλεπιδράτε με ανθρώπους και πράγματα έξω από εσάς.

Υποδείξεις

Αυτή η άσκηση ενεργεί πολύ διακριτικά. Ασκεί ισχυρότατη επί­δραση, που εκδηλώνεται με το πέρασμα του χρόνου. Θα σας δώσει την ικανότητα να παραμένετε προσεκτικοί και επιμελείς για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να εστιάζετε την προσοχή σας εκεί που θέλε­τε χωρίς να κουράζεστε. Γίνεστε περισσότερο παραγωγικοί καταβάλ­λοντας μικρότερη προσπάθεια.

Στην αρχή, μπορεί να νομίσετε πως το μόνο πράγμα που εισβάλ­λει στη συνείδησή σας όταν κλείνετε τα μάτια σας και στρέφεστε μέ­σα σας είναι σκέψεις και εντυπώσεις που στροβιλίζονται χωρίς ειρμό. Φροντίστε να τις αφήσετε να κάνουν το δικό τους χωρίς να σας ταρά­ξουν, κι εσείς να συνεχίσετε να εστιάζετε την προσοχή σας μέσα σας, στο κέντρο ανάμεσα στα φρύδια.

Κάποια στιγμή, το τρίτο μάτι ανοίγει και αρχίζετε να αποκτάτε «βαθιά γνώση», δηλαδή, την ικανότητα που σας παρέχει αυτή η εσωτερική οπτική να συνδυάζετε την εξωτερική με την εσωτερική αντίληψη.

Βαθιά γνώση σημαίνει ότι μπορείτε να δέχεστε πληροφο­ρίες με διαισθητικό τρόπο, από αόρατες πηγές: εσωτερικούς καθοδη­γητές, τον ανώτερο εαυτό σας, το Θεό ή τη Θεά. Αυτή η ικανότητα μπορεί να γίνει πολύτιμος οδηγός στη ζωή σας και να σας βοηθήσει να αποφεύγετε αναρίθμητες παγίδες, βεβιασμένες αποφάσεις, αμφιβο­λίες σχετικά με αυτό που κάνετε και το γιατί, ακόμα και το να εξαρτιέστε από την επιρροή άλλων ανθρώπων, κ.α.Margot Anand
Η Τέχνη της Καθημερινής Έκστασης
pulseoflove.blogspot.gr


awakengr.com
Σχόλια