Ανοιχτοί για τους άστεγους 5 σταθμοί του μετρό...


Πέντε σταθμοί του Μετρό θα παραμείνουν ανοιχτοί κατά τη διάρκεια της νύχτας για την προστασία των αστέγων από τις...
χαμηλές θερμοκρασίες. Οι σταθμοί Ομόνοια, Μοναστηράκι, Μεταξουργείο, Συγγρού-Φιξ και Ελαιώνας θα παραμείνουν στη διάθεση των ευάλωτων συμπολιτών για το προσεχές πενθήμερο και στη συνέχεια, ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν, θα αποφασιστεί εκ νέου αν θα υπάρξει και περαιτέρω φιλοξενία. 

Υπενθυμίζεται πως χθες, ο υπουργός Χρ. Σπίρτζης αποφάσισε να παραχωρηθεί αρχικά ο σταθμός της Ομόνοιας και σήμερα εξουσιοδότησε τις διοικήσεις του ΟΑΣΑ και της ΣΤΑΣΥ να επεκταθεί η φιλοξενία των αστέγων και σε άλλους τέσσερις σταθμούς του δικτύου. Ήδη έχει ξεκινήσει η προετοιμασία για την υποδοχή των αστέγων με την εξασφάλιση ειδών πρώτης ανάγκης, ενώ έχει προβλεφθεί να υπάρξει και ιατροφαρμακευτική στήριξη για τους ανθρώπους οι οποίοι θα περάσουν τις νύχτες ψύχους στους πέντε σταθμούς του Μετρό.   

Ταυτόχρονα, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου, η οποία μέσα στη διάρκεια της ημέρας θα παραδώσει είδη πρώτης ανάγκης για την κάλυψη των αναγκών της φιλοξενίας των άστεγων...
Σχόλια