Η Big Pharma πίσω από τον αυστραλιανό νόμο «Όχι τρύπημα, όχι επίδομα»

 

Το καλοκαίρι του 2016, η αυστραλιανή κυβέρνηση αποφάσισε να θεσπίσει μια νέα άκρως δημοκρατική πολιτική, που λανσαρίστηκε χαριτωμένα με τη φράση: Όχι τρύπημα, όχι επίδομα.

Σύμφωνα με την νέα αυτή πολιτική, οικογενειακά επιδόματα μέχρι και $ 15.000 το χρόνο, μπορεί να παρακρατηθούν και να μην δοθούν στους γονείς που δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Στις οικογένειες δόθηκε μια προθεσμία μέχρι τον ερχόμενο Μάρτιο να κάνουν τους εμβολιασμούς, αλλιώς θα έχαναν τα επιδόματα.
Κάποια ΜΜΕ έσπευσαν να επικροτήσουν αυτή την απόφαση και, στη χώρα μας, που το αντιεμβολιαστικό κίνημα είναι ισχυρό, οι πολέμιοι του εξέφρασαν την ευχή αυτός ο εκβιασμός να ισχύσει κι εδώ. Τόσα ξέρουν, τόσα λένε και τόσα παπαγαλίζουν, έχοντας ως μέντορα ένα συγκεκριμένο ιστολόγιο που υποτίθεται δημιουργήθηκε για να αποκαλύπτει απάτες του διαδικτύου και όχι να κάνει δεύτερη φωνή στα μίντια και να παραπληροφορεί.
Τι ξέχασαν, ωστόσο, δημοσιογράφοι και παραμυθιαστές να “ερευνήσουν”;

Ποια είναι και τι δουλειά κάνει η σύζυγος του πρωθυπουργού της Αυστραλίας

Η Lucy Turnbull, σύζυγος του πρωθυπουργού Malcolm Turnbull, είναι πρόεδρος της φαρμακευτικής εταιρείας Prima Biomed και έχει συνεργαστεί στενά με τους φαρμακευτικούς γίγαντες GlaxoSmithKline και Novartis (δυο εταιρείες με μεγάλη λίστα σκανδάλων εκάστη). Η Sydney Morning Herald το 2015 έγραφε ότι η οικογένεια των Turnbull είναι «οι τρίτοι μεγαλύτεροι μέτοχοι» της Prima Biomed.
Η ίδια εφημερίδα το 2010 ανακοίνωνε την ανάληψη της προεδρίας της Prima Biomed από την “φιλάνθρωπο” και πολιτικό, κα Lucy Turnbull, λέγοντας στο τέλος του άρθρου, ότι η Prima πραγματοποιεί επί του παρόντος κλινική μελέτη στις ΗΠΑ και την Αυστραλία και έχει ως στόχο να ξεκινήσει παγκόσμιας φάσης προγράμματα το 2011, με στόχο την εμπορευματοποίηση των CVac (εμβολίων για τον καρκίνο) σε πολλές παγκόσμιες αγορές.
Επίσης το ευτυχές και επιτυχημένο πρωθυπουργικό ζεύγος βαραίνει και ένα ακόμα ηθικό θέμα. Αν και νόμιμα ωστόσο όχι ηθικά αποδεκτό, έχει πάει τα εκατομμυριάκια του, 200 τον αριθμό, σε δύο επενδύσεις σε υπεράκτια διαχείριση κεφαλαίων που εδρεύουν στα νησιά Κέιμαν!
Τώρα, αν κάποιοι μετά απ’ όλα αυτά βλέπουν “γνήσιο” ενδιαφέρον και ανησυχία του πρωθυπουργού και της πρώτης κυρίας για την υγεία των παιδιών της Αυστραλίας, ώστε να φτάσουν στο σημείο καταστρατήγησης ατομικών ελευθεριών δια μέσου εκβιασμού, τότε το μόνο που μπορούμε να κάνουμε, είναι να ζητήσουμε από τους επιστήμονες τη δημιουργία εμβολίου κατά του εγκεφαλοπλυσίματος!
Όσο για το “fact checker” που έγινε κι εδώ μόδα μετά τις ΗΠΑ για να αποκαλύπτει τα fake news, ισχύει ό,τι και με το fuck the news: fuck the checker, που τσεκάρει ό,τι και όπως του καπνίσει, παραλείποντας τεχνηέντως όλα όσα είναι ΚΑΙ γεγονότα, αλλά ΚΑΙ η άλλη διάσταση των γεγονότων. Στην τελική, η ζωή και τα βιώματα της είναι αυτά που αφυπνίζουν τον κόσμο, μέσα από τα λάθη του, τις εμπειρίες και τις δοκιμές του, και κανένα -μα κανένα απολύτως- ιστολόγιο δεν μπορεί να παραβγεί αυτής της αληθινής αφύπνισης!




nea.allnewz.gr
Σχόλια