Ποιά χώρα; Οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ νοιάζονται για την πάρτη τους!


Όλα σε αυτή τη χώρα μοιάζουν με κακόγουστο ανέκδοτο. Όλα δοκιμάζουν τα όριά μας, τις αντοχές μας, την αξιοθρήνητη ανικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε την πραγματικότητα, να κατανοήσουμε την τραγική μας θέση. Κατά μιαν έννοια, όλο αυτό το επώδυνο διάστημα της κρίσης αποτυπώνει την χρόνια εθνική μας προσκόλληση στην τσάμπα μαγκιά.

Γράφει η Αλίκη Χατζή

Ο δε ΣΥΡΙΖΑ ως κόμμα και ως κυβέρνηση την εκφράζει με απελπιστική ακρίβεια και συνέπεια! Όλο αυτό το ασυνάρτητο ιδεολόγημα της μεταπολιτευτικής ασυδοσίας μας έχει μετατραπεί σε χρέος, απελπισία, ανεργία, κοινωνική διάλυση. Η χώρα και οι πολίτες της δεν μπορούν να ελπίζουν και δεν υπάρχει κάποια βάσιμη προοπτική για το ότι θα είναι σε θέση να ελπίζουν – όπως το δικαιούνται – και οι επόμενες γενιές. Είμαστε τραγικά ανίκανοι να αντιμετωπίσουμε τους κακούς εαυτούς μας, την κακή μας μοίρα, την κακοκεφαλιά μας.

Θλιβερή αποτύπωση της κοινωνίας μας είναι το πολιτικό της σύστημα.

Τα πολιτικά και κοινωνικά μας προβλήματα εξακολουθούν να έχουν το χαρακτήρα των (εσω)κομματικών συγκρούσεων και να προσεγγίζονται με την στενά κομματική λογική. Πόση αλήθεια έκρυβε η πρόσφατη άθλια δήλωση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη ο οποίος ανακοίνωσε με ανατριχιαστική κυνικότητα ότι θα ψηφίσει τις σχετικές διατάξεις ενός στημένου διαγωνισμού για την ΔΕΗ … στο όνομα της συλλογικότητας – του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή. Σα να λέει ότι μπορεί να ψηφίσει οτιδήποτε παράνομο αρκεί να μην χάσει την εξουσία ο ΣΥΡΙΖΑ!

Η δήλωση αυτή , όπως και η άλλη του Τσακαλώτου την ώρα που μειώνεται το αφορολόγητο – «ήταν λάθος που καταστράφηκε η μεσαία τάξη για να ενισχυθούν οι φτωχοί» – αλλά και η παραδοχή του βουλευτή Μπαλαούρα ότι το επίδομα των 300 ευρώ πήγε σε λάθος συνταξιούχους και σίγουρα όχι σε αυτούς που το χρειαζόταν , αποκαλύπτει την κυβέρνηση της χώρας μας αυτή την τραγική περίοδο.

Ανίκανοι, ψεύτες, καριερίστες, ενδιαφέρονται μόνο για την πάρτη τους!
thecaller.gr
Σχόλια