Μακάριος Λαζαρίδης: Ερχόμαστε να ενώσουμε όχι να διχάσουμε
«Ψεύτη» και «άσχετο» χαρακτηρίζει τον πρωθυπουργό ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκφράζοντας την απορία πώς είναι δυνατόν να λέει ότι του ζήτησαν 42 φορές περισσότερα μέτρα, δηλαδή 151 δισ. ευρώ. ...

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα του ραδιοφωνικού σταθμού "Αθήνα 9,84", ο Μακάριος Λαζαρίδης τονίζει πως «την ώρα που ο κ. Τσίπρας παρακαλεί το ΔΝΤ να μπει στο πρόγραμμα και επιβάλλει -όπως του ζήτησε- επιπλέον μέτρα 3,6 δισ. ευρώ, ας μην καταγγέλλει άλλους», προσθέτοντας πως «δεν μπορεί να σβήσει τα ψέματα που έλεγε δηλώνοντας πως είχε αυταπάτες», καθώς «τα συνεχίζει με την ίδια αμετροέπεια».

Ο κ. Λαζαρίδης ξεκαθαρίζει ότι όταν η κυβέρνηση φέρει τα νέα μέτρα και τα αντίμετρα στη Βουλή, η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να τα ψηφίσει. «Ξεπέρασαν κάθε προηγούμενο στο θράσος και την απάτη. Διότι, ακόμη κι αν μειώσουν κατά 2% το κατώτατο φορολογικό συντελεστή, ο φόρος που θα πληρώνουμε όλοι θα είναι πολύ μεγαλύτερος, αφού θα μειώσουν ταυτόχρονα και το αφορολόγητο. Θα πληρώνουν φόρο ακόμη κι εκείνοι που παίρνουν 450 ευρώ το μήνα. Και βέβαια θα επιβαρυνθούμε γύρω στα 600 ευρώ όλοι οι άλλοι. Γεγονός που θα πλήξει δυσανάλογα τους οικονομικά ασθενέστερους και τη μεσαία τάξη. Αυτό θα κάνουν. Και έχουν το θράσος να περηφανεύονται; Θα έπρεπε να ντρέπονται», δηλώνει.

Σχετικά με το πλεόνασμα του 2016 αναφέρει πως αυτό στοίχισε πολύ ακριβά στους πολίτες, στις επιχειρήσεις και στην οικονομία και σημειώνει: «Το πλεόνασμα του 2016 είναι αποτέλεσμα τριών παραγόντων. Της υπερφορολόγησης που δεν αντέχουν ούτε οι επιχειρήσεις ούτε οι πολίτες, των κατασχέσεων που έφτασαν τις 1.000 την ημέρα και των οφειλών του κράτους στους ιδιώτες, που αυξάνονται εξαιτίας της εσωτερικής στάσης πληρωμών. Η οικονομία βυθίστηκε ξανά στην ύφεση και το πρώτο δίμηνο του χρόνου έφυγαν 2,3 δισ. ευρώ από τις τράπεζες».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια