Βίντεο: Μαζικές διαδηλώσεις κατά του Τραμπ με «μπροστάρη» τον Ντι Κάπριο!
Έξω από το Λευκό Οίκο (BINTEO)

Πολλά πανό έγραφαν συνθήματα υπέρ της «πράσινης» οικονομίας, δίνοντας μεγαλύτερη θέση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο της αδράνειας και καταγγέλλοντας τις περί του αντιθέτου δηλώσεις του Τραμπ. Δεκάδες χιλιάδες Αμερικανοί ....
πραγματοποίησαν πορεία από το Καπιτώλιο έως τον Λευκό Οίκο με στόχο να υπογραμμίσουν τη σημασία της καταπολέμησης της υπερθέρμανσης του πλανήτη και να καταγγείλουν τις προσπάθειες Τραμπ να ακυρώσει τη συμφωνία του Παρισιού.

Η πορεία για το κλίμα διεξήχθη εν μέσω ενός τεταμένου πολιτικού κλίματος, καθώς συνέπεσε με την εκατοστή ημέρα της προεδρίας του αμφισβητία της αλλαγής του κλίματος δισεκατομμυριούχου, ο οποίος αποτέλεσε στόχο πολλών συνθημάτων και επικρίθηκε έντονα από τους συγκεντρωμένους κάθε ηλικίας διαδηλωτές. Ο διάσημος ηθοποιός Λεονάρντο Ντι Κάπριο ο οποίος συμμετείχε και ήταν στη μέση μιας ομάδας ιθαγενών Αμερικανών κρατούσε ένα πανό το οποίο έγραφε «η κλιματική αλλαγή είναι πραγματική».
«Ο Τραμπ αλλάζει τους νόμους που έχουν υιοθετηθεί, μιλάει για αθέτηση της συμφωνίας του Παρισιού (για το κλίμα, που υπογράφηκε τον Δεκέμβριο του 2015), προσπαθεί να ενισχύσει το πετρέλαιο και τον άνθρακα ενώ είναι σε παρακμή, κάνει τα αντίθετα από αυτά που πρέπει να κάνει» δήλωσε στο AFP ο Ρόμπερτ Σίγκελ, ένας μηχανικός από την Πολιτεία της Νέας Υόρκης που μετείχε στη διαδήλωση.

Για την Κιμ Μοράσκι, συνταξιούχο που ζει στην Πολιτεία του Μέριλαντ, ο στόχος αυτής της κινητοποίησης είναι να «δείξουν στο Κογκρέσο (κοινοβούλιο) ότι υπάρχει πολύς κόσμος, οι ψηφοφόροι τους, που ανησυχούν για την κλιματική αλλαγή».Η συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα η οποία συνήφθη το 2015 είναι «ετεροβαρής», διότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής καλούνται να «πληρώσουν δισεκατομμύρια δολάρια» ενώ άλλα κράτη ωφελούνται από αυτή, δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας του στο Χάρισμπεργκ την ημέρα της συμπλήρωσης των πρώτων εκατό ημερών του στο αξίωμα.


Η απάντηση του Τραμπ: Πληρώνουμε πολλά για το κλίμα «Οι ΗΠΑ πληρώνουν δισεκατομμύρια δολάρια (για τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα) ενώ η Κίνα, η Ρωσία και η Ινδία δεν συνεισέφεραν και δεν θα συνεισφέρουν τίποτα», υποστήριξε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως η συμφωνία αυτή είναι «ετεροβαρής» και του θυμίζει τη συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.Ο ρεπουμπλικάνος πρόεδρος πρόσθεσε ότι η κατά γράμμα τήρηση της συμφωνίας θα μείωνε το ΑΕΠ της χώρας του κατά 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια μέσα στην επόμενη δεκαετία, εξηγώντας πως αυτό σημαίνει ότι «εργοστάσια θα κλείσουν σε όλη τη χώρα».

«Θα πάρω μια μεγάλη απόφαση για τη συμφωνία του Παρισιού μέσα στις επόμενες δύο εβδομάδες και θα δούμε τι θα γίνει», πρόσθεσε ο Ντόναλντ Τραμπ.
Σχόλια