Τhis is Paris not Athens...



Κάκιστη αντιμετώπιση σε πελάτη από την Air France...


Το έγραψε στο Facebook της καθώς συνέβαινε, στο Αεροδρόμιο Ντε Γκωλ του Παρισιού.

Μεταφράζω πρόχειρα για...
το LIFO.gr την εμπειρία της:

Ευχαριστώ #AirFrance για την ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ εμπειρία έβερ. Η πτήση μου από Παρίσι για Αθήνα ήταν στις 19:50, οπότε το boarding υποτίθεται πως θα άνοιγε στις 19:20 και θα έκλεινε στις 19:30.

Μπήκα στην ουρά για να τσεκάρουν την χειραποσκευή μου στις 18:55, καθώς γνώριζα τις τεράστιες ουρές του αεροδρομίου.

Στις 19:20 (!) που λένε ότι η χειραποσκευή μου είναι υπέρβαρη κατά 2 κιλά (14 κιλά αντί για 12, περιέχοντας και το λάπτοπ μου) και έπρεπε να της κάνω τσεκ-ιν και να την παραδώσω. 35€ για δύο κιλά στις 19:20 όταν η παράδοση αποσκευών (bag drop off) είχε ήδη κλείσει. Πάω στην παράδοση αποσκευών, όπου κάποιοι ιδιαιτέρως σνομπ υπάλληλοι με στέλνουν στο αυτόματο κιόσκι. Καθώς φωνάζω πως θα χάσω την πτήση, ένας υπάλληλος μου ζητάει συγγνώμη που δε με βοήθησαν νωρίτερα και με αφήνει να πάω μπροστά από όλους τους υπόλοιπους ώστε να κάνω τσεκ-ιν της αποσκευής, μιας και το σύστημα παράδοσης αποσκευών κλείνει σε ΕΝΑ λεπτό. Εκεί βρίσκω υπάλληλο που μου λέει τα εξής λόγια και τα μεταφέρω με ακρίβεια: "Δεν θα κάνω τσεκ-ιν στη χειραποσκευή σας διότι μου φαίνεστε επιθετική και δεν εκτίμησα το ότι φωνάξατε σε συνάδελφό μου."

Κι έπειτα, δύο λεπτά αργότερα, προσπαθεί να μου κάνει τελικά το τσεκ-ιν αλλά με πληροφορεί πως το σύστημα έχει κλείσει. Η ώρα ήταν 19:35, αλλά η πτήση είχε τελικά καθυστέρηση για τις 20:05. Ρώτησα τον υπάλληλο: "είναι μόνο 2 κιλά, δεν μπορώ να περάσω απλά τον έλεγχο και να πάω στην πύλη μου;"

Η απάντησή του: "Madame, we are in France. In France we have 5' delays, not like Greece". (Κυρία μου, είμαστε στη Γαλλία. Στη Γαλλία έχουμε το πολύ πεντάλεπτες καθυστερήσεις, σε αντίθεση με την Ελλάδα.) Τρέχω στον υπεύθυνο, ο οποίος όμως αρνείται είτε να κάνει τσεκ-ιν τη βαλίτσα μου ή να με αφήσει να περάσω τη χειραποσκευή που ήταν 2 κιλά υπέρβαρη. Τον ενημερώνω πως έτσι κι αλλιώς έχει ανακοινωθεί πως η πτήση θα καθυστερήσει, και του λέω ότι πρέπει οπωσδήποτε να πάω στην Αθήνα απόψε.

Η απάντησή του; "Υou are in Paris, not Athens. We have rules!" (Είστε στο Παρίσι κι όχι στην Αθήνα. Έχουμε κανόνες!". Μου λέει δηλαδή ότι έχασα την ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΗ πτήση. Ήμουν τόσο θυμωμένη. Αφού έβγαλα καναδυο μπουφάν και παρακάλεσα τους σεκιούριτι να με αφήσουν να περάσω μπροστά και να προσπαθήσω να φτάσω στην πύλη μου, ΕΤΡΕΞΑ και έφτασα όντως στην πύλη στην ώρα μου.

Δεν σας είπα το καλύτερο όμως. Η πτήση τελικά αναβλήθηκε για τις 20:30. Η AirFrance ανακοίνωσε πως το αεροσκάφος μας είναι "off" και μας άλλαξαν μέχρι στιγμής πήλη ΠΕΝΤΕ φορές. Έπειτα η αναχώρηση αναβλήθηκε για τις 21:00, μετά τις 21:30. Τώρα μας την άλλαξαν για τις 21:45. (Υπενθυμίζω ότι θα έπρεπε να φύγει στις 19:35, και πως στη Γαλλία έχουν μόνο "πεντάλεπτες καθυστερήσεις, όχι όπως στην Αθήνα.)

Επειδή, "Madame, you are in France, not Greece."...

Άρης Δημοκίδης

Αναρτήθηκε από nonews-NEWS

Σχόλια