O αντιδήμαρχος Φυλής ρίχνει μπαλωθιές μέσα σε σχολείο. Τι απαντά ο ίδιος




Αντιδράσεις προκαλεί η δημοσιοποίηση μίας φωτογραφίας που δείχνει τον αντιδήμαρχο Φύλης Μιχάλη Οικονομάκη να κρατάει όπλο και να ρίχνει μπαλωθιές στο πλαίσιο εκδήλωσης του συλλόγου Κρητών τον περασμένο Σεπτέμβριο. Η φωτογραφία τραβήχτηκε... σε γλέντι που γινόταν σε αθλητικό χώρο δίπλα σε σχολείο στα Άνω Λιόσια.

Ο ίδιος ο κ. Οικονομάκης απολογήθηκε για την επίμαχη φωτογραφία στην εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, «Tatiana Live» στο κανάλι «Ε», τονίζοντας πως ήταν πιστόλι κρότου με αβολίδωτα.

«Υπάρχει πράγματι μία φωτογραφία. Είναι σε γιορτή των Κρητών σε γιορτή τσικουδιάς, μία εκδήλωση πέρσι τον Σεπτέμβριο. Είναι σε αθλητικό χώρο δίπλα στο σχολείο. Είχε πάρα πολύ κόσμο. Όταν σηκώθηκα να περάσω από τα τραπέζια να χαιρετήσω τους συνδημότες μου, σε κάποιο τραπέζι στην άκρη του προαυλίου - δεν ήταν μέσα στον κόσμο - υπήρχαν κάποιοι πατριώτες, κάποιοι φίλοι που έριχναν τις λεγόμενες μπαλωθιές που έχουμε εμείς οι Κρητικοί έθιμο.

Κακό έθιμο αλλά το έχουμε. Πήρα και εγώ το πιστόλι και έριξα δυο. Κακώς το έκανα, κατηγορηματικά δηλώνω πως δεν κινδύνευσε κανείς. Ήταν πιστόλη κρότου με αβολίδωτα» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονομάκης.

Ωστόσο, όπως τουλάχιστον υποστηρίζει η εφημερίδα «Δυτική Όχθη», δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό αφού ο φωτογραφικός φακός έχει καταγράψει τον αντιδήμαρχο Φυλής και άλλες φορές να κρατά ή να χειρίζεται όπλα.

Μάλιστα, για του λόγου το αληθές, στην ηλεκτρονική έκδοσης της εφημερίδας (doxthi.gr) δημοσιεύονται και μερικές ακόμη φωτογραφίες του κ. Οικονομάκη, οι οποίες σύμφωνα με τους συντάκτες ήταν αναρτημένες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.


Σχόλια