Υπογεννητικότητα και μετανάστευση "εξαλείφουν" τον ελληνικό πληθυσμό - Στοιχεία σοκ


Του Άρη Δημόπουλου

Τα στοιχεία δυστυχώς δεν αποτυπώνουν τίποτα άλλο παρά μόνο την οικτρή αλήθεια για την πορεία που έχει χαράξει η ελληνική κοινωνία. Το "καμπανάκι" για την μείωση του εγγύς ελληνικού πληθυσμού χτυπάει εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο λίγοι είναι σε θέση να το ακούσουν και ακόμη λιγότεροι να συνειδητοποιήσουν το τι έρχεται.

Σε περίπου μία δεκαετία από σήμερα, η Ελλάδα θα έχει κάθε λόγο να αποκαλείται ως μία "χώρα ηλικιωμένων", με την μείωση του πληθυσμού να συντελείται με ραγδαίους ρυθμούς από το 2011 και έπειτα.

Τα στοιχεία που μας έρχονται από την Ευρώπη εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Ηλικιωμένων είναι αποκαρδιωτικά:

-Ο γηγενής ελληνικός πληθυσμός τα 11 εκατομμύρια το 2013 θα φτάσει στα 8,3 έως 10 εκατομμύρια το 2050

-Τα άτομα άνω των 65 ετών θα ξεπερνάνε μέχρι το 2050 το 30% του συνολικού πληθυσμού, μετατρέποντας την Ελλάδα σε μία χώρα γερόντων!

-Επίσης τα άτομα ηλικίας 0-14 ετών θα αντιπροσωπεύουν το 2050 μόλις το 10% του συνολικού πληθυσμού!

Σύμφωνα με τους ερευνητές η κυριότερη αιτία της "γήρανσης" του γηγενούς ελληνικού πληθυσμού είναι -τι άλλο- η υπογεννητικότητα, η οποία με τη σειρά της οφείλεται σε μία σειρά άλλους εξωγενείς παράγοντες (οικονομική κρίση, γενικότερη ανασφάλεια κλπ)

Μέσα στους παράγοντες εντάσσεται πλέον και η ισλαμοποίηση.

Υπολογίζεται πως τις αμέσως επόμενες δεκαετίες η Ευρώπη θα έχει "αλλάξει πρόσωπο", φιλοξενώντας εκατομμύρια μουσουλμάνων που ήδη έχουν εξαπλωθεί σε πολλές χώρες της γηραιάς ηπείρου.Τα μαθηματικά είναι απλά και σίγουρα η Ελλάδα των "ανοικτών συνόρων" δεν αποτελεί εξαίρεση.


el.gr
Σχόλια