Το που μας πάνε προφανές - "Βουτιά" της Ελλάδας στη λίστα "οικονομικής ελευθερίας": Ανάμεσα στη Νιγηρία και το ΜπαγκλαντέςΚατά 27 θέσεις υποχώρησε η Ελλάδα στη λίστα με τις χώρες όσον αφορά στον Δείκτη Οικονομικής Ελευθερίας με εμφανείς τις επιπτώσεις των κεφαλαιακών ελέγχων του 2015. Αυτό αποτυπώνει η ετήσια έκθεση του Ινστιτούτου Fraser, "Οικονομική Ελευθερία του Κόσμου 2017", που περιλαμβάνει 159 χώρες.
Η Ελλάδα βρέθηκε στην 116η θέση της λίστας. Η χώρα μας βρίσκεται πλέον ανάμεσα στη Νιγηρία (114) και το Μπαγκλαντές (117).
Η χώρα μας καταλαμβάνει τη χειρότερη θέση μεταξύ όλων των κρατών-μελών της ΕΕ, αλλά και όλων των χωρών της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.
Σε σχέση με τις εκθέσεις του 2000 έως το 2015, οι χώρες που "βούτηξαν" στην κατάταξη περισσότερο ήταν η Ελλάδα, η Αργεντινή, η Βολιβία, η Ισλανδία και Βενεζουέλα. Αυτές που "σκαρφάλωσαν" περισσότερο ήταν η Ρουμανία, η Βουλγαρία, η Ρουάντα, η Αλβανία και η Κύπρος.
Το Χόνγκ Κόνγκ βρίσκεται ξανά στην κορυφή της λίστας, ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν κατά σειρά η Σιγκαπούρη, Νέα Ζηλανδία, η Ελβετία και η Ιρλανδία. Τελευταία ανάμεσα στις 159 χώρες βρίσκεται η Βενεζουέλα.
 

Πηγή: enikonomia.gr
Σχόλια