Facebook: μερικά κόλπα που ίσως δεν γνωρίζετε



Επειδή αφιερώνετε αρκετές ώρες τη μέρα στο Facebook, ίσως νομίζετε ότι γνωρίζετε τα πάντα για το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο. Μάλλον κάνετε λάθος.

Το Facebook είναι γεμάτο με κρυμμένα tweaks, και μερικά από αυτά, αξίζει να τα χρησιμοποιήσετε.Παρακάτω θα δούμε γρήγορα μερικές από τις κρυμμένες λειτουργίες του Facebook. Ίσως να γνωρίζετε μερικές από αυτές, αλλά σίγουρα δεν τις γνωρίζετε όλες.

Προώθηση μηνυμάτων
Το Facebook προσφέρει προώθηση μηνυμάτων, επιτρέποντάς σας να μοιραστείτε εύκολα οποιοδήποτε μέρος κάποιας συνομιλίας στο Messenger. Είναι διαθέσιμο μόνο στην εφαρμογή για κινητά.
Η διαδικασία είναι απλή. Με την ανοικτή τη συνομιλία, πατήστε παρατεταμένα το συγκεκριμένο μήνυμα και στη συνέχεια, επιλέξτε Προώθηση.
Μπορείτε να στείλετε το μήνυμα σε οποιονδήποτε από τους φίλους σας και μπορείτε να προσθέσετε και τα δικά σας σχόλια.
Ανάποδο Facebook:
Υπάρχει από την αρχή του Facebook και για περισσότερο από μια δεκαετία. Δεν είναι σαφές γιατί οι προγραμματιστές του Facebook δημιούργησαν την συγκεκριμένη λειτουργία, αλλά συνεχίζει να υπάρχει.
Εν ολίγοις, αν μεταβείτε στις Ρυθμίσεις> Γλώσσα> Σε ποια γλώσσα θέλετε να χρησιμοποιήσετε το Facebook μπορείτε να επιλέξετε Αγγλικά (Upside Down) ή την λειτουργία “high seas” (ανοιχτής θαλάσσης). Η δεύτερη επιλογή θα μετρατρέψει το προφίλ σας σε πειρατικό, ενώ η πρώτη θα τα γυρίσει όλα ανάποδα, ακόμα και αυτά που γράφετε.

Μια ρομαντική ιστορία

Αν στο προφίλ σας γράφει ότι είστε σε σχέση, μπορείτε να δείτε ολόκληρη την ρομαντική σας ιστορία (σύμφωνα με το Facebοok) με τον/την σύντροφό σας, επισκεπτόμενοι τη διεύθυνση www.facebοok.com/us. Θα σας παρουσιάσει όλες τις φωτογραφίες, τα σχόλια, τα βίντεο και ότι άλλο περιεχόμενο που συμμετείχατε.
Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και την παρακάτω διεύθυνση (URL) για να εμφανίσετε την ρομαντική ιστορία οποιωνδήποτε δύο ατόμων.
Πληκτρολογήστε στον browser σας:
https://www.facebook.com/friendship/[όνομα1]/[όνομα2] αντικαθιστώντας τα δύο ονόματα χρηστών ανάλογα με την περίπτωση.
Δημοσιεύστε με SMS
Γιατί αφού πολύ απλά μπορείτε να το κάνετε μέσω της εφαρμογής του Facebook στο τηλέφωνό σας; Σε περίπτωση που βρεθείτε ξαφνικά με μια συσκευή που δεν είναι έξυπνη, αλλά θέλετε να ενημερώσετε για κάτι τους φίλους σας μπορείτε να το κάνετε με μηνύματα SMS.
Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας στο Faceboοk από ένα πρόγραμμα περιήγησης desktop και από τις Ρυθμίσεις πηγαίνετε στο Mobile. Κάντε κλικ στο Προσθήκη αριθμού κινητού τηλεφώνου.
Κλικ στο Επόμενο, και θα χρειαστεί να στείλετε ένα μήνυμα SMS “F” στον αριθμό SMS του Faceboοk (32665).
Μόλις το κάνετε, θα λάβετε έναν κωδικό επιβεβαίωσης στο τηλέφωνό σας, τον οποίο θα χρειαστεί να πληκτρολογήσετε στο πλαίσιο που το απαιτεί στο Faceboοk. Για λόγους προστασίας της ιδιωτικής σας ζωής, καλύτερα μην μοιραστείτε τον αριθμό που βάλατε με τους φίλους σας. Επιλέξτε όμως το Να επιτρέπεται στους φίλους να μου στέλνουν μηνύματα από το Faceboοk.
Αυτό ήταν. ΑΝ θέλετε τώρα να δημοσιεύσετε στο Faceboοk, στείλετε ένα SMS με το μήνυμα της δημοσίευσης στον αριθμό SMS του Faceboοk.

Γνωρίζετε κάτι άλλο; Προσθέστε το στα σχόλια!


ΠΗΓΗ
Σχόλια