Εισφορές - σοκ 21 δισ. ευρώ το 2018...

Νέα ισχυρή εισφορο - καταιγίδα αναμένεται να πλήξει το 2018 εργαζόμενους, εργοδότες και αυτοαπασχολούμενους. Κι αυτό γιατί ο συνολικός λογαριασμός των εισφορών για τις...
συνταξιοδοτικές παροχές, την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την καταπολέμηση της ανεργίας τη νέα χρονιά θα ξεπεράσει τα 21,046 δισ. ευρώ, αυξημένος κατά περίπου 400.000.000 ευρώ σε σχέση με φέτος.

Σύμφωνα με την ''Ελευθερία του Τύπου'', το παράδοξο είναι πως χρόνο με το χρόνο τα ''χαράτσια'' αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο, ενώ οι κρατικές παροχές υποβαθμίζονται. Επί της ουσίας, το 2018 θα πληρώσουμε 21,046 δισ. ευρώ για συντάξεις... Βουλγαρίας, τριτοκοσμική περίθαλψη και εφάπαξ φιλοδώρημα.

Είναι εντυπωσιακό πως παρά τις αυξημένες καταβολές, οι... εκκρεμότητες των ασφαλιστικών ταμείων προς τους συνταξιούχους αγγίζουν το 1,14 δισ. ευρώ και μεταφράζονται σε περίπου 52.000 εφάπαξε και 110.000 κύριες συντάξεις εν αναμονή.

Όταν οι δικαιούχοι θα λάβουν τα εφάπαξ, αυτά θα είναι μειωμένα κατά περίπου 50% σε σχέση με τα προ κρίσης επίπεδα, ενώ ανάλογο ή και υψηλότερο είναι το ποσοστό συρρίκνωσης των συντάξεων την περίοδο των μνημονίων.

Από τα 21 δισ. τα 14,2 δισ. ευρώ θα αφαιρεθούν από τις τσέπες εργοδοτών, υπαλλήλων, αγροτών και αυτοαπασχολούμενων, ενώ τα υπόλοιπα 6,8 δισ. ευρώ αφορούν το Δημόσιο, το οποίο θα καταβάλλει τις εισφορές των υπαλλήλων του, αλλά και τους συνταξιούχους ως κρατήσεις υπέρ υγείας.

Πιο αναλυτικά, σε 13.143 δισ. ευρώ ανέρχονται οι τρέχουσες εισφορές που αφορούν στην κυρία και επικουρική ασφάλιση, οι οποίες εισπράττονται από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης και το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ παροχών. Επιπλέον, 4,535 δισ. ευρώ θα κατευθυνθούν προς τον ΕΟΠΥΥ, καθώς αφορούν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ενώ 1.892 δισ.ευρώ θα εισπράξει ο ΟΑΕΔ, ο τέως οργανισμός Εργατικής Κατοικίας και ο τέως Οργανισμός Εργατικής Εστίας.

Επίσης, ένα ποσό κοντά στο 1,5 δισ. ευρώ θα προέλθει από τις καταβολές δόσεων από ρυθμίσεις που αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές...

newpost.gr
Σχόλια