Αίτηση για ακύρωση στη δίκη Κασιδιάρη...

κίνδυνος παραγραφής...

Στο εδώλιο του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Ηρακλείου κάθισε χθες ο...
εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.

Ο υπόδικος βουλευτής κατηγορείται για απειλές και προσβολές κατά αξιωματικών της Αστυνομίας πριν από μερικά χρόνια στη Χερσόνησο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο Κασιδιάρης παραβρέθηκε στο δικαστήριο και μέσω του συνηγόρου του υπέβαλε αίτημα για ακύρωση του κλητήριου θεσπίσματος,το οποίο και έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Με αυτήν την εξέλιξη δεν υπάρχει κατηγορητήριο και το ελληνικό Δημόσιο έχει 12 ημέρες προθεσμία προκειμένου να κάνει ένσταση, διαφορετικά θεωρείται πως δεν υπάρχει αδίκημα.

Ο εισαγγελέας θα συντάξει νέο κλητήριο θέσπισμα, το οποίο θα πρέπει να επιδοθεί στον Ηλία Κασιδιάρη εντός του χρονικού διαστήματος που μεσολαβεί μέχρι την παραγραφή του αδικήματος, δηλαδή μέχρι τις 25 Νοεμβρίου.

«Αν θες να έχεις νεκρούς, στο λόγο μου θα έχεις νεκρούς»

Θυμίζουμε ότι στις 25 Νοεμβρίου 2012 η Χρυσή Αυγή είχε προγραμματίσει τη διεξαγωγή κομματικής εκδήλωσης σε γνωστό ξενοδοχείο της Χερσονήσου.

Δεκάδες διαδηλωτές από όλη την Κρήτη προχώρησαν σε αντιφασιστική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ημέρα της εκδήλωσης, χωρίς όμως να υπάρξουν επεισόδια.

Παρ' όλα αυτά ο Κασιδιάρης έξω από την είσοδο του ξενοδοχείου στο οποίο γινόταν η εκδήλωση, ωθούσε τους χρυσαυγίτες σε συμπλοκή, ενώ απειλούσε και έβριζε αξιωματικούς της Αστυνομίας υποστηρίζοντας ότι δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους.

Όπως φώναζε χαρακτηριστικά: «Αν θες να έχεις νεκρούς, στο λόγο μου θα έχεις νεκρούς».

Η εκδίκαση της υπόθεσης έχει λάβει τουλάχιστον δύο αναβολές, μία τον Νοέμβριο του 2015 και άλλη μία τον Ιούλιο του 2016...


efsyn.gr
Σχόλια