Λοβέρδος: Ο Κοτζιάς δεν μας αφήνει να δούμε τα έγγραφα...

Σε γνώση του συνόλου των κυβερνητικών στελεχών ήταν η δράση του Βασίλη Παπαδόπουλου γύρω από τη σύμβαση πώλησης πυρομαχικών στην Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με...
τον βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο.
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, με παρέμβασή του στην Ολομέλεια της Βουλής, κατέθεσε την εισήγηση του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου στο ΚΥΣΕΑ για την έγκριση του σχεδίου της επίμαχης Διακρατικής Συμφωνίας.

«Στην εισήγηση αναφέρει ότι επισυνάπτει το σχέδιο της συμφωνίας. Αυτό το σχέδιο της συμφωνίας, μας το κατέθεσε και επίσημα την περασμένη εβδομάδα και φέρει την υπογραφή του κ. Παπαδόπουλου» είπε χαρακτηριστικά.

Επίσης, ο κ. Λοβέρδος επισήμανε ότι, μετά την «ιταμή», όπως την χαρακτήρισε, επίθεση του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, ο ίδιος έλαβε εξουσιοδότηση από την Φώφη Γεννηματά, προκειμένου να έχει πρόσβαση σε έγγραφα του υπουργείου.

«Οι ανακοινώσεις του κ. Κοτζιά είναι ακατανόητες. Ο πρωθυπουργός την Δευτέρα είπε ότι υπάρχουν κάποια στοιχεία που κατέθεσε προφορικά και κάλεσε τους προέδρους των κομμάτων να πάνε στο υπουργείο Εξωτερικών, για να τα δουν. Μου ζήτησε η κυρία Γεννηματά να πάω εκ μέρους της και να τα δω. Πήγα και ένας υπάλληλος από το διπλωματικό γραφείο του υπουργού μου είπε ότι δεν είχε ενημέρωση και εντολή. Διαμαρτυρήθηκα και εισέπραξα την απαράδεκτη κριτική από τον κ. Κοτζιά. Δεν έκανα κάτι παραπάνω από αυτά που είπε ο πρωθυπουργός» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Και προσέθεσε: «Απειλήθηκα και εξεπλάγην από την επίθεση Κοτζιά. Όμως, απεσύρθη η έκπληξή μου από τα έγγραφα που κατέθεσε ο κ. Καμμένος. Είδα ότι στις 23/2/17 τα μέλη του ΚΥΣΕΑ ήξεραν ότι υπάρχει Παπαδόπουλος. Καταθέτω και την εισήγηση Καμμένου στο ΚΥΣΕΑ για το σχέδιο συμφωνίας. Το σχέδιο συμφωνίας που εισήγαγε στο ΚΥΣΕΑ υπογράφεται από τον Παπαδόπουλο. Τα ήξερε όλα ο Κοτζιάς και γι' αυτό μας απειλεί με διώξεις και μας καθυβρίζει»...
Σχόλια