ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΤΙΜΟΥΝ ΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ! (Αλλά και αλλού!)

FoulsCode

ΓΙΑΤΙ ..."Θ Α Β Ο Ν Τ Α Ι" ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ;;;;;;;;;;
ΔΙΕΡΩΤΗΘΕΙΤΕ...


ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΟΥ, ΣΤΗΝ ΛΩΖΑΝΝΗ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΩΣΟ
ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΣΕΡΓΚΕΪ ΛΑΒΡΩΦ!
(ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΩΣ ΟΙ
ΜΟΝΟΙ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ...).
Η ΚΥΡΙΑ ΠΑΡΑΔΙΠΛΑ ΤΟΥ, ΕΙΝΑΙ Η
ΕΛΒΕΤΙΔΑ ΟΜΟΛΟΓΟΣ ΤΟΥ, ΜΙΣΕΛΙΝ
ΚΑΛΜΥ-ΡΕΪ.Πόσο θα πίστευες, αν σου έλεγε κάποιος, ότι τον 19ο αιώνα υπήρξε κάποιος, που γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Ελλάδα (Έλληνας) που:


- Πήρε τρία διδακτορικά διπλώματα στην Ιταλία!


- Έφτιαξε το Σύνταγμα της τότε Επτανησιακής Πολιτείας (και έγινε κυβερνήτης της σε ηλικία 26 ετών!)


- Έφτιαξε το ΑΠΟΛΥΤΩΣ επιτυχημένο Ελβετικό Σύνταγμα, που ισχύει μέχρι σήμερα!


- Έσωσε από διαμελισμό και από πτώχευση την ηττημένη το 1815 Γαλλία. (Οι Γάλλοι τα θυμούνται άρα γε αυτά;)


- Έγινε Υπουργός Εξωτερικών (1816) της μεγαλύτερης (τότε) Ευρωπαϊκής δυνάμεως (της Ρωσίας)


- Έσωσε την Ελληνική επανάσταση!


Ομολογώ ότι κατά καιρούς άκουγα για κάποιον Καποδίστρια με τόσα απίθανα κατορθώματα, που μου φαινόντουσαν το λιγότερο, υπερβολές!ΤΟ ΕΠΙΒΛΗΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΑΛΜΑ ΣΤΗΝ ΡΩΣΙΑ, ΣΤΗΝ
ΑΓΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ...

Τέτοια κατορθώματα είμαστε συνηθισμένοι μόνο στα μυθικά χρονιά. Ποιός να ήταν αυτός ο Έλληνας του 19ου αιώνος που, τουλάχιστον σε πολιτικούς άθλους, φάνηκε αντάξιος του Ηρακλέους;
Είναι όλα αυτά αλήθεια;
Το όνομα του: Ιωάννης Καποδίστριας.ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΣΛΟΒΕΝΙΑ...Στην αποκαλυπτική του ομιλία ο κ. Κορνιλάκης παρουσιάζει τον «Άγιο της πολιτικής», την σπουδαία βιογραφία του σε όλη την Ευρώπη, τα επιτεύγματά του, τις θυσίες του για την Ελλάδα μέχρι και την ύστατη θυσία του, να προσφέρει την ίδια του την ζωή για την ενότητα της πατρίδος μας.


Ιωάννης Καποδίστριας:


• Γενετικές Ρίζες: από Κέρκυρα (πατέρας) και Κύπρο (μητέρα)


• Σπουδές: Ιατρική , Νομική και Φιλοσοφία (Ιταλία)


• Ιονική Επτανησιακή Πολιτεία: Δημιουργός του Συντάγματός της και Κυβερνήτης (σε ηλικία 26 χρονών)


• Δημιουργός του Ελβετικού πολιτειακού συστήματος: Στην Ελβετία (όταν υπάλληλος στην Ρωσική πρεσβεία) ανέλαβε και έφτιαξε ένα νέο πολιτειακό ομοσπονδιακό σύστημα, που ένωσε με επιτυχία τα διάφορα καντόνια.ΤΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΒΕΝΕΤΙΑ...


Έφτιαξε το Ελβετικό Σύνταγμα πάνω στις αρχές της αμέσου Αρχαιο - Ελληνικής Δημοκρατίας (η χρησιμοποίηση δημοψηφισμάτων για αποδοχή των Νόμων). Θεωρείται ακόμη ο «πρώτος επίτιμος πολίτης της Ελβετίας».ΟΙ ΔΥΟ ΥΠΟΥΡΓΟΙ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΡΩΣΙΑΣ & ΕΛΒΕΤΙΑΣ, ΕΝΩ ΠΙΣΩ
Ο ΗΛΙΟΣ "ΑΚΟΥΜΠΑ" ΤΙΣ ΑΚΤΙΝΕΣ ΤΟΥ, ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΤΗΣ
ΠΡΟΤΟΜΗΣ ΤΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΤΟΥ ΜΑΣ...• Ελληνική νεολαία: Με δικά του λεφτά σπούδαζε 300 Ελληνόπουλα στην Ευρώπη!!! (Ο ένας από τους δυο δολοφόνους του, είχε σπουδάσει με τα λεφτά του.)


• Σώζει την Γαλλία το 1815: Μετά το Βατερλώ, επηρέασε τον Τσάρο για να μην διαμελισθεί η Γαλλία (σαν ηττημένη χώρα) και οι πολεμικές αποζημιώσεις μειώθηκαν κατά 99%! (με το επιχείρημα ότι «ο λαός της δεν ευθυνόταν»!)


• Υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας: Το 1816 ο Ρώσσος Τσάρος του ζήτησε (λόγω ικανότητος και προσωπικότητος) να γίνει Υπ. Εξωτερικών της Ρωσίας!
Ο Καποδίστριας δέχτηκε, αλλά επειδή ήθελε να μείνει Έλληνας με διακαή Ελληνική πιστότητα, είπε στον Τσάρο «Μεγαλειότατε δέχομαι, με τον όρο να μην γίνω υπήκοος αλλά να είμαι υπάλληλός σας».• Ελληνική επανάσταση: Το 1821 παραιτήθηκε από την Ρωσική κυβέρνηση και πήγε στην Ελβετία (1821- 1827). Έδωσε τα πάντα για την Πατρίδα.


Η επανάσταση δεν θα πετύχαινε χωρίς την συμβολή του Καποδίστρια.
Έδωσε πολιτική μάχη με Ευρωπαίους δικτάτορες φιλικά προσκείμενους με την Οθωμανική Αυτοκρατορία (π.χ. Μέττερνιχ).


Ξεσήκωσε το φιλελληνικό κίνημα στην Ευρώπη.
Έστελνε λεφτά, οπλισμό και τόννους παξιμάδι στην Ελλάδα. Το 1827, στην συνεδρίαση της Τριζίνας, ο Κολοκοτρώνης προτείνει τον Καποδίστρια σαν τον «Ηγέτη του Έθνους».


• Οργάνωσε το Πολεμικό ναυτικό και γενικά την ναυτιλία (οικονομικό θέμα)


• Ήθελε να κάνει τους Έλληνες νοικοκυραίους: Να δώσει γη και δάνεια.


• Ακολούθησε τον δρόμο της θυσίας για το Έθνος. Δεν δέχτηκε αμοιβή σαν Κυβερνήτης: «Όταν βεβαιωθώ ότι ουδέν Ελληνόπουλο πεινά, τότε ίσως θα δεχτώ έναν οβολό».


• Έβαλε υποθήκη τα κτήματα του στην Κέρκυρα σε Έλληνα εφοπλιστή, προκειμένου να φέρει δυο καραβιές τροφή για τον πεινασμένο λαό.

• Το 1831 δολοφονήθηκε από «ελληνικά» χέρια* στα σκαλοπάτια του Αγίου Σπυρίδωνος (Κυπριακής καταγωγής Άγιος) στο Ναύπλιο.
Ο Κολοκοτρώνης τον ονόμασε «Πατέρα του Έθνους». (Από τότε δεν έχουμε καθορίσει στον Κυβερνήτη Καποδίστρια αυτήν την τιμή).
Ο Κανάρης σε γράμμα του μίλησε για Πατροκτονία!


• Ο Καποδίστριας ήταν μια οικουμενική προσωπικότητα. Ακόμη τον τιμούν στην Ρωσία, στην Γαλλία, στην Ελβετία, στην Σλοβενία.


Στην Ελλάδα Μ Α Λ Λ Ο Ν τον α γ ν ο ο ύ μ ε...


«Ει o Θεός μεθ' ημών, ουδείς καθ' ημών» Ι. Καποδίστριας
«Στις δύσκολες στιγμές οι μόνοι μας σύμμαχοι είναι οι πρόγονοί μας» !


[* Η ΚΑΤΑΣΚΟΤΕΙΝΗ ΑΥΤΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΟ 1831, στην είσοδο του Αγίου Σπυρίδωνος Ναυπλίου, στις 06.30' το πρωΐ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ "ΦΩΤΙΣΘΕΙ" ΕΙΣΕΤΙ... ΣΚΟΠΙΜΩΣ.
185 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΑΣΑΝ, ΑΛΛΑ ΟΙ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΤΗΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ, ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΑΣΦΑΛΩΣ, ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΠΕΙΣΜΟΝΩΣ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ, ΤΟΥΣ ΣΧΕΤΙΚΟΥΣ ΦΑΚΕΛΛΟΥΣ ΤΟΥ - ΒΡΩΜΕΡΟΥ - 'ΦΟΡΕΪΝ ΟΦΙΣ'...
ΒΑΣΕΙ ΣΧΕΤΙΚΩΣ ΠΡΟΣΦΑΤΩΝ ΕΡΕΥΝΩΝ, Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ, ΗΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΣΩΜΑΤΟΦΥΛΑΚΑΣ ΤΟΥ, Ο ΚΟΖΩΝΗΣ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΗΤΑΝ ...ΜΟΝΟΧΕΙΡ!!! (Aμέσως μετά, εξαφανίζεται απο προσώπου γής! Ω, ΠΟΣΟ "ΒΟΛΙΚΟ"...)
ΓΙΑΤΙ; ΓΙΑΤΙ Ο ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ΠΕΘΑΝΕ ΑΚΑΡΙΑΙΩΣ ΑΠΟ ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΗ ΑΙΜΟΡΡΑΓΙΑ, ΑΦΟΥ ΕΒΛΗΘΗ ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΙΣΘΕΝ(!) ΚΑΙ Η ΣΦΑΙΡΑ, ΤΟΝ ΕΠΛΗΞΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΟΒΟ ΤΟΥ ΑΥΤΙΟΥ! (Ευρέθη η ιατρική γνωμάτευση, σε ιδιωτική συλλογή, άρα ΟΥΔΕΜΙΑ αμφισβήτηση...)
ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΡΙΣΙΜΩΤΑΤΗ ΑΡΤΗΡΙΑ...
ΟΙ ΜΟΜΦΕΣ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΥΡΟΜΙΧΑΛΑΙΩΝ, ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΙΠΙΛΙΖΟΥΝ ΕΔΩ ΚΑΙ 2 ΣΧΕΔΟΝ ΑΙΩΝΕΣ, ΘΕΛΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΖΗΤΗΣΗ... "ΙΩ.ΚΑΠ."]odysseiatv.blogspot.gr
Σχόλια