Αίθουσα «Κωσταντίνος Μητσοτάκης»...

στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο...

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η τελετή ονοματοδοσίας της αίθουσας «Κωσταντίνος Μητσοτάκης»

Πρόκειται για...

μια συμβολική, αλλά και εξόχως τιμητική εκδήλωση για την χώρα μας, καθώς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αναγνωρίζει την ανεκτίμητη συνεισφορά του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην πορεία της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κ. Antonio Tajani και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κ. Manfred Weber θα μιλήσουν για το πολιτικό έργο και την πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη. Την τελετή θα κλείσει με μια σύντομη τοποθέτησή του ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο κ. Tajani θα πραγματοποιήσει και τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής μαρμάρινης πλακέτας που θα κοσμεί την είσοδο της αίθουσας «Κωνσταντίνος Μητσοτάκης» και στην οποία θα αναγράφονται αποσπάσματα από έργα των Κωστή Παλαμά, Βίκτορος Ουγκό και Γιόχαν Βόλφγκαν Γκαίτε τα οποία συνήθιζε να επικαλείται ο πρώην Πρωθυπουργός.

Στην εκδήλωση θα παρίστανται, εκτός από τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη, η κυρία Αλεξάνδρα Μητσοτάκη – Gourdain, η κυρία Κατερίνα Μητσοτάκη – Μαυραγάνη, ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, καθώς και μέλη του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Μητσοτάκης...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια