Ραδιοφωνικός σταθμός στο internet




Το internet στις μέρες μας έχει, ουσιαστικά, απεριόριστες δυνατότητες. Το τι μπορεί να κάνει κανείς με την χρήση του διαδικτύου είναι μια τεράστια λίστα δημιουργικών δραστηριοτήτων. Το πως θα τις αξιοποιήσει κανείς, είναι καθαρά μια υποκειμενική απόφαση.
Για μένα, τα δύο πιο ενδιαφέροντα κεφάλαια ήταν η δημιουργία blogs και vlogs και η δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού στο internet. Είναι αυτή η διαδραστικότητα του μέσου μετάδοσης με τον χρήστη, που με ενθουσίαζε πάντα.
Η πηγή της πληροφορίας μπορεί να δεχθεί άμεση ανατροφοδότηση από το κοινό, κάτι που δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση στα παραδοσιακά μέσα ενημέρωσης, όπως οι εφημερίδες και η τηλεόραση. Αλλά, για όσους δεν γνωρίζουν τα παραπάνω, ας δούμε τι είναι και πως δημιουργούνται.
Τα blogs είναι ένα από τα πλέον γνωστά κομμάτια του internet. Η δημιουργία ενός blog είναι μια εύκολη διαδικασία. Χρειάζεται μόνο ένα e – mail, έναν παροχέα (host) και πολύ δημιουργική διάθεση για συγγραφή.
Τέτοιοι φορείς είναι το wordpress, το blogspot, το livejournal και άλλοι. Φυσικά είναι εφικτό να γίνει διακόσμηση στο blog, με εικόνες, γραφικά, backgroung ταπετσαρίες και γενικότερες διαμορφώσεις της σελίδας του blog.
Το vlog είναι μια πιο καινούργια ορολογία και αποτελείται στην ουσία από τις λέξεις “video blog”. Αφορά άρθρα τα οποία δεν τα παρουσιάζει κανείς με την μορφή κειμένου, ανεβάζοντας ένα ακόμα άρθρο στο internet, αλλά με την μορφή βίντεο.
Μπορεί είτε να βγαίνει προσωπικά και να μιλάει στην κάμερα, είτε να δημιουργεί μια σκηνική παρουσία, όπως του ταιριάζει καλύτερα.
Τέλος, η έννοια του ραδιοφωνικού σταθμού στο internet αφορά συνήθως εκπομπές, συχνά γύρω από συγκεκριμένα θέματα και με συγκεκριμένο είδος μουσικής.
Στην δημιουργία ραδιοφωνικού σταθμού στο internet έχουμε και πάλι κάποιον παροχέα, όμως εδώ χρειάζεται να έχει κανείς και κάποιο απαραίτητο λογισμικό, καθώς και το απαραίτητο hardware (ακουστικά, μικρόφωνο). Ο ραδιοφωνικός σταθμός στο internet παίζει live streaming, δηλαδή σε ζωντανό χρόνο.
Σε όλα τα παραπάνω υπάρχει πάντα η προοπτική επαγγελματικής ενασχόλησης, μιας και η δημιουργία ενός πετυχημένου ραδιοφωνικού σταθμού στο internet, ενός πετυχημένου blog ή vlog, μπορεί να έχει ως συνέπεια την ανάρτηση και δημοσίευση διαφημίσεων.Και αυτές, με την σειρά τους, αποτελούν μια μορφή εσόδων για τον οργανωτή της εκάστοτε δραστηριότητας.
Τέλος, υπάρχει μια συνεχής δυνατότητα εξέλιξης, αφού ο συντάκτης του blog, του vlog και του ιντερνετικού ραδιοφωνικού σταθμού, μπορεί να έχει άμεση επικοινωνία με το κοινό του, να δέχεται κριτική (πάντα με διάκριση και όχι με επίκριση) και να διορθώνεται συνεχώς.
Με αυτόν τον τρόπο άλλωστε έρχονται και τα καλύτερα αποτελέσματα.Για την δημιουργία ενός ραδιοφωνικού σταθμού απαιτείται μόνο η κατασκευή μιας ιστοσελίδας , που μπορείτε όπως προαναφέραμε να στήσετε μόνοι σας ή να αποτανθείτε σε μια εξειδικευμένη εταιρεία web design και ο πάροχος του radio streaming hosting το κόστος του οποίου εξαρτάται κυρίως από τον αριθμό των ακροατών και την ποιότητα του ήχου .
Αν αποτανθείτε σε κάποιον επαγγελματία το καλύτερο θα ήταν να προτιμήσετε κάποιον που να μπορεί να αναλάβει συνολικά όλο το εύρος των εργασιών που απαιτούνται προκειμένου ο δικτυακός σας σταθμός να εκπέμψει online και όχι να πάρετε τμηματικά και απο διάφορους παρόχους τις υπηρεσίες που χρειάζεστε γιατί απλούστατα θα έχετε πολύ μεγαλύτερο έλεγχο και άρα βέλτιστο αποτέλεσμα



wdf.gr
Σχόλια