Η «επένδυση» της κυβέρνησης στα media πιάνει τόπο




Οι φήμες λένε ότι πουλήθηκε το KONTRA channel σε αγγλικό fund με έδρα την Κύπρο, ενώ καινούριος διευθυντής φέρεται να είναι ο κ. Θεόδωρος Μιχόπουλος.

Ναι, είναι ο πρώην διευθυντής του γραφείου τύπου του Μαξίμου, στενός συνεργάτης του Τσίπρα και του Τσακαλώτου που τα έσπασε με τον Παππά και πήρε τη θέση του ο Καρτερός.

Λέγεται επίσης ότι εμπορικός διευθυντής θα αναλάβει στέλεχος από το «Κόκκινο» ενώ είναι γνωστό ότι ο σταθμός KONTRA ανήκε στον Κουρή ο οποίος είναι φιλικά διακείμενος στην κυβέρνηση.

Αν ισχύουν όλα τα παραπάνω είναι φανερό ότι στήνεται ένα ακόμη φιλοσυριζαίϊκο κανάλι που βεβαίως θα διεκδικήσει και άδεια στον επικείμενο διαγωνισμό. Και πρόκειται για τη δεύτερη μεγάλη κίνηση της κυβέρνησης στο τηλεοπτικό τοπίο, μετά την απόκτηση του Ε από τον Ιβάν Σαββίδη και την παρουσία με νόημα του Καμμένου στο κανάλι.

Το σχέδιο του Μαξίμου πάει ρολόι και ο έλεγχος μιας μερίδας τωνMediaστο δρόμο προς τις εκλογές βρίσκεται σε εξέλιξη. Να θυμίσουμε τι έχει γίνει, πέραν των γνωστών «μαγαζιών» του Τσίπρα και του Παππά, δηλαδή την κομματική «Αυγή» και το «Κόκκινο» που είναι στο κάτω – κάτω και αδιάφορα;

1. Με σχέδιο Μαξίμου ο Φώτης Μπόμπολας πτώχευσε τον Πήγασο αφήνοντας τεράστια χρέη σε όλους που εκτιμώνται σε περισσότερα από 200 εκατ. ευρώ. Πουλήθηκαν έναντι μόλις 3,5 εκατ. ευρώ οι εφημερίδες Έθνος και Ημερησία και τις πήρε το Ιβάν Σαββίδης. Εντελώς… τυχαία, λόγω έλλειψης εμπειρίας στο management, ανέλαβε ο Δ. Μάρης, με πολύ στενές σχέσεις με το σύστημα Μαξίμου. Όλως τυχαίως είναι και συνέταιρος του Μπόμπολα στο στοίχημα και οι εφημερίδες του, τα sites και το ανυπόληπτο ραδιόφωνο έχουν γίνει η Πράβντα του Αλέξη. Επίσης όλως τυχαίως ακούγεται ότι η εκτυπωτική μονάδα του Μπόμπολα, η Ίριδα, η οποία επίσης κατέρρευσε και χρωστά δεκάδες εκατομμύρια, τυπώνει σήμερα μόνον τις φιλικές προς την κυβέρνηση εφημερίδες και έντυπα και ενδιαφέρεται να την αποκτήσει ο… Ιβάν ο τρομερός. Όλα αυτά τα… τυχαία λέει η πιάτσα, έχουν γίνει κατόπιν συνεννόησης, όταν ο Μπόμπολας έμπαινε από την πίσω πόρτα του Μαξίμου. Τα παρέδωσε όλα με αντάλλαγμα μια περίεργη ασυλία για τα οικονομικά εγκλήματα που έχει κάνει.

2. Ο Ιβάν Σαββίδης αποκτά το κανάλι Ε με αδιαφανείς διαδικασίες κι ετοιμάζεται να το κάνει… ροζ, στα χρώματα του ΣΥΡΙΖΑ ενώ ελέγχει κι ένα μεγάλο ποσοστό του Mega, το οποίο εξαγόρασε με επίσης αδιαφανείς διαδικασίες. Όσο το κανάλι μένει κλειστό τόσο χαίρονται στο Μαξίμου κι αν ανοίξει θα θελήσουν να το ελέγξουν.

3. Αν επιβεβαιωθεί και η υπόθεση του KONTRA αντιλαμβάνεται κανείς ότι δημιουργείται ένα δίκτυο εφημερίδων, καναλιών, ραδιοφώνων που θα παίζουν το ρόλο των… επίσημων troll της κυβέρνησης. Μαζί με τα πραγματικά καλικαντζαράκια του διαδικτύου, που κάνουν θραύση από τα υπόγεια του Μαξίμου, είναι φανερό ότι η «επένδυση» της κυβέρνησης στα media πιάνει τόπο.

Θα δούμε πολλά το επόμενο διάστημα σε ό,τι αφορά την επίσημη και ανεπίσημη προπαγάνδα υπέρ της κυβέρνησης. Και θα πέσει πολύ… γέλιο όταν θα βγουν για τα καλά στο γυαλί όλοι αυτοί που προσκυνούν τον… Μεγαλέξιο Τσίπρα.



antinews.gr

Σχόλια