To ΣΚΑΝΔΑΛΟ που επιτρέπει στην Monsanto να δηλητηριάζει την Ευρώπη




Ένα σκάνδαλο που μάλλον πέρασε στα ψιλά εδώ στην Ελλάδα, αναδεικνύει σε ρεπορτάζ του το ρωσικό τηλεοπτικό κανάλι RT.


Το γεγονός συνέβη σε ψηφοφρία της ΕΕ, κατά την οποία θα αποφασιζόταν το αν θα επιτρεπόταν στους αγρότες, να χρησιμοποιούν ένα ζιζανιοκτόνο, που βγάζει η Monsanto και λέγεται γλυφοσάτη, δίνοντας 5ετη παράταση.

Μόνο στην Ευρώπη η Monsanto με το αμαρτωλό ιστορικό παραγωγής ουσιών, καταστροφικών για την υγεία ανθρώπων και ζώων, ξοδεύει 1,5 δις δολάρια για την προώθηση των πρότζεκτ της σε επίσημο πλαίσιο. Μάλλον όμως υπάρχει και ανεπίσημο, καθώς όπως δείχνει και το βίντεο, μόνο στις ΗΠΑ μέλη του πανίσχυρου λόμπυ της εταιρίας αποτελούν αξιωματούχοι και πολιτικοί και πολλοί άλλοι, όπως ο Μπιλ Γκέιτς κι ακόμα και η ίδια η Χίλαρυ Κλίντον.

Για να περάσει η απόφαση από την ΕΕ χρειάζονταν 16 χώρες, να ψηφίσουν υπέρ, με σύνολο το 65% του συνολικού πληθυσμού της ΕΕ. Δηλαδή να υπάρχει η λεγόμενη "δημογραφική πλειοψηφία". 18 χώρες ψήφισαν υπέρ με συνολικό ποσοστό πληθυσμού 65,71%. Αν όμως η Γερμανία δεν ψήφιζε υπέρ, δεν θα υπήρχε δημογραφική πλειοψηφία.

Την Γερμανία εκπροσωπούσε ο υπουργός Γεωργίας, Christian Schmidt και η Γερμανία ήταν πάντα κατά της γλυφοσάτης, οπότε έτσι έπρεπε να ψηφίσει και ο υπουργός της. Έλα όμως που αυτός ψήφισε υπέρ.

Στο σημείο αυτό θα σκεφτεί κανείς, ότι η Γερμανία άλλαξε στάση την τελευταία στιγμή, κάτι που δεν ισχύει, αφού η απόφαση του Schmidt ήταν καθαρά προσωπική!

Αυτό έκανε την Μέρκελ να εξαγριωθεί και το αποτέλεσμα; Απλά να τον μαλώσει!

Παρά το μέγα σκάνδαλο καμιά επίπτωση δεν υπήρξε για τον υπουργό της Γερμανικής κνβέρνησης και η πόρτα για να δηλητηριάζει η Monsanto την Ευρώπη για μια ακόμα 5ετία άνοιξε.




Σχόλια