Τους γύρισαν την πλάτη...

Ματαιώθηκε η εκδήλωση της Χρυσής Αυγής στην Χίο...

Δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η εκδήλωση της οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στη Χίο που ήταν προγραμματισμένη για το απόγευμα της Τετάρτης, λόγω...
πολύ μικρής προσέλευσης κοινού.

Της ακύρωσης είχε προηγηθεί αποκλεισμός του δρόμου που οδηγεί στο ξενοδοχείο, από ομάδα διαδηλωτών. Προς το ξενοδοχείο όμως, υπήρχε δυνατότητα πρόσβασης από άλλους δρόμους, που όμως δεν χρησιμοποιήθηκαν τελικά, παρά από τους ομιλητές και μικρή ομάδα κατοίκων της Χίου (γίνεται αναφορά από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για προσέλευση λιγότερων των 20 ατόμων). Η εκδήλωση είχε θέμα «τo πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης και η λύση της Χρυσής Αυγής», με ομιλητές τον βουλευτή Γιάννη Λαγό και τον ευρωβουλευτή Γεώργιο Επιτήδειο.

Ας σημειωθεί ότι προς στιγμήν, οι κ.κ. Λαγός και Επιτήδειος, κινήθηκαν προς τη ομάδα των διαδηλωτών, δηλώνοντας μάλιστα πως αυτοί θα έδιωχναν «τους δέκα αλήτες» που εμπόδιζαν την εκδήλωση τους, ενώ προς τους αστυνομικούς που τους σταμάτησαν έδωσαν «διορία δέκα λεπτών» ειδάλλως «θα επέστρεφαν».

Τελικά η εκδήλωση ματαιώθηκε, ενώ με δήλωσή του ο κ. Λαγός, στράφηκε κατά της Αστυνομίας και του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, «ο οποίος επιτρέπει - αν όχι δίνει εντολές - στις αστυνομικές αρχές προκειμένου να σιγοντάρουν τα παρακρατικά τσιράκια, τα οποία είναι τα παιδιά των υπουργών τους».

Αργά το απόγευμα πραγματοποιήθηκε στην πόλη της Χίου και άλλη αντιφασιστική συγκέντρωση. Μάλιστα, πολλοί φορείς και σωματεία της Χίο είχαν χαρακτηρίσει ανεπιθύμητα πρόσωπα στο νησί τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής». Ανάλογα είχε πράξει και το δημοτικό συμβούλιο του δήμου Χίου με ομόφωνη απόφαση του...

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχόλια