Επιβεβαιώνει υπερκοστολόγηση και τις προσλήψεις του Άδωνη...


Καταγγελτικός ως εάν να μην είχε αίσθηση του που βρίσκεται εμφανίστηκε και κατέθεσε σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, που διερευνά τα σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας την περίοδο 1997-2014, ο...
Σταμάτης Πουλής, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ, προϊστάμενος της δομής για τους οροθετικούς από τον Οκτώβριο του 2009 και μέλος της επιτροπής προμηθειών του Κέντρου.

Για το υπερβολικό κόστος συντήρησης του κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν η δομή που ανήλθε σε 138.000 ευρώ το 2013 και 150.000 ευρώ το 2014 και ανατέθηκε σε εταιρία που είχε συσταθεί μόλις λίγες μέρες πριν την έναρξη της διαδικασίας αναζήτησης αναδόχου, ο Στ. Πούλης είπε ότι η δαπάνη ήταν λογική και οικονομική.

Όπως προέκυψε από τις ερωτήσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας, ο ιδιοκτήτης της εταιρίας που ανέλαβε τη συντήρηση, αργότερα μέσω άλλης εταιρίας πήρε και τη σίτιση του κέντρου κοστολογώντας τις μερίδες φαγητού 12,5 ευρώ έκαστη είτε αυτές αφορούσαν μοσχαράκι κοκκινιστό είτε σπανακόριζο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σταμάτης Πουλής είναι σύζυγος της προϊσταμένης Διοικητικού Συντονισμού του ΚΕΕΛΠΝΟ, Ανδρονίκης Θεοφιλάτου, η αδερφή της ήταν εξωτερική συνεργάτης στον Οργανισμό και γραμματέας του Άδωνη Γεωργιάδη και ο σύζυγος της τελευταίας είχε αναλάβει τις παραπάνω συμβάσεις.

Για τις 23 προσλήψεις του Άδωνι Γεωργιάδη ο μάρτυρας επιβεβαίωσε το γεγονός ότι πραγματοποιήθηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ και «πήγαν στο υπουργείο, γιατί εκείνη την περίοδο συντονίζονταν πάρα πολλά προγράμματα για τον HIV, τη γρίπη...», ενώ ανέφερε ότι προσλήφθηκαν ως εξωτερικοί συνεργάτες.

Ακόμα σημείωσε ότι «ορθώς είπε η κυρία Κρεμαστινού πως δεν υπήρχε απόφαση. Υπήρχε εξουσιοδότηση. Ορθώς δεν επανήλθε το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο» και πρόσθεσε ότι «εκ των ουκ άνευ υπάρχει έγκριση προέδρου. Οι άνθρωποι αυτοί πληρώνονται μόνο με εντολή προέδρου».

Επιπλέον εξήγησε ότι μετά τη λήξη των συμβάσεων που αμείβονταν μέσω χορηγικών προγραμμάτων όπως οι 23 του Άδωνι, υπήρξαν κι άλλες άλλες ευκαιρίες απασχόλησης στο ΚΕΕΛΠΝΟ το οποίο δημοσίευε «ανοιχτές προσκλήσεις» με κριτήρια, που ήταν «η αξιολόγηση βιογραφικού από τη διοίκηση» και πρόσθεσε ότι «πήγαιναν κάποια βιογραφικά και η διοίκηση αποφάσιζε ποιους θα προσλάβει».

Σε άλλο σημείο ο μάρτυρας απαντώντας σε ερώτηση για το πόρισμα του ΣΕΥΥΠ που καταδεικνύει κακοδιαχείριση στο ΚΕΕΛΠΝΟ το αμφισβήτησε (!) λέγοντας ότι είναι «λανθασμένο 100%» και ότι «έχουν ευθύνη οι επιθεωρητές γιατί δεν έλαβαν υπ' όψη τους ουσιαστικά στοιχεία».

Προκειμένου να μην απαντήσει στις ερωτήσεις που αφορούσαν την επίμαχη περίοδο την οποία η εξεταστική επιτροπή έχει κληθεί να βάλει στο μικροσκόπιο ο Σταμάτης Πουλής καταφερόταν κατά πάντων των μελών της σημερινής κυβέρνησης από τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό μέχρι τον πρόεδρο του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλο Ρόζενμπεργκ αλλά και μέλη της Επιτροπής όπως τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττα Καββαδία κλπ με ιδιαίτερη εμμονή όμως στο πρόσωπο του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη.

efsyn.gr
Σχόλια