Δεν φοβούνται τους «τρομοκράτες» αλλά τους πολιτικούς τους




Ξεχάστε τον ISIS, «Η κυβερνητική διαφθορά» είναι ο μεγαλύτερος φόβος των Αμερικανών.

Μια πρόσφατη του Πανεπιστημίου Chapman για τους Αμερικανικούς φόβους έγινε με την συμμετοχή 1.207 ενηλίκων στις ΗΠΑ σχετικά με τα επίπεδα φόβου τους σε 80 διαφορετικές κατηγορίες.
Όπως σημειώνει ο Niall McCarthy του Statista, όπως και πέρυσι, η διαφθορά των κυβερνητικών αξιωματούχων ήρθε πρώτη και το 2017, με το 74,5% των ενήλικων των ΗΠΑ να λέει ότι τους κάνει να «φοβούνται» ή είναι «πολύ φοβισμένοι».

Η αναταραχή και η αβεβαιότητα της προεδρίας του Donald Trump είχαν σημαντική επίδραση στην κατάταξη αυτής της χρονιάς. Με το υγειονομικό σύστημα των Η.Π.Α να οδεύει στο χάος, το 55,3% των ερωτηθέντων φοβούνται τον αμερικανικό νόμο για την υγειονομική περίθαλψη.

Η απόφαση του Προέδρου να αποσυρθεί από τις Παγκόσμιες παρεμβάσεις για το Κλίμα έχει επίσης επιπτώσεις με το 48% να φοβάται την υπερθέρμανση του πλανήτη και την κλιματική αλλαγή και το 44,9% να φοβάται την ατμοσφαιρική ρύπανση.

Η απειλή του πολέμου μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας αρχίζει επίσης να αγγίζει τους Αμερικανούς.

Το 48,4 τοις εκατό των Αμερικανών φοβάται την εμπλοκή των ΗΠΑ σε έναν νέο παγκόσμιο πόλεμο, ενώ το 47,5 τοις εκατό φοβάται ότι το καθεστώς της Β. Κορέας θα χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.



Σχόλια