Λαμία: Έκοψαν το ρεύμα σε πνευμονοπαθή! Κατέληξε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση




Μεταξύ ζωής και θανάτου μεταφέρθηκε χθες το βράδυ στο Νοσοκομείο Λαμίας, 68χρονος με κρίση αναπνευστικού.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος πάσχει από Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια και τα τελευταία δέκα χρόνια, ζει, χάρη στη μηχανική υποστήριξη και την παροχή οξυγόνου, που βέβαια λειτουργεί με ρεύμα.

Ρεπορτάζ: Λίλιαν Χαχοπούλου-Πάνος Κατσώνης

Χθες το πρωί συνεργείο της ΔΕΔΔΗΕ, προχώρησε σε διακοπή της ηλεκτροδότησης. Να σημειωθεί ότι τόσο η ΔΕΗ όσο και το συνεργείο ήταν ενήμεροι -σύμφωνα με την Κωνσταντίνα που περιγράφει τα γεγονότα στο Lamianow- με έγγραφα του Νοσοκομείου για τηνπάθηση του και γνώριζαν πως η διακοπή του ρεύματος θα είχε προφανώς συνέπειες στην υγεία του.





 
Το κακό στην συγκεκριμένη περίπτωση είναι ότι το ζευγάρι που κατοικεί σε ένα δωμάτιο Νότια της Λαμίας δεν μπορεί να τύχει προστασίας από τη ΔΕΗ. Και αυτό γιατί λόγω έλλειψης χρημάτων, αναγκάστηκαν να ενοικιάσουν έναν χώρο σε παλιά αποθήκη ξυλείας, τον οποίο μετέτρεψαν σε ένα υποτυπώδες δωμάτιο.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η παροχή ρεύματος χρεώνεται σε επαγγελματικό χώρο με αποτέλεσμα να μην έχουν ενταχθεί σε κοινωνικό τιμολόγιο.

Η Κωνσταντίνα και ο Νίκος προσπαθούν να διαβιώσουν με 626 ευρώ το δίμηνο, ήτοι 313 ευρώ το μήνα. Με τα χρήματα αυτά θα πρέπει να καλύψουν φάρμακα, ενοίκιο, ρεύμα, νερό, φαγητό. Μέχρι πριν δύο, χρόνια η Κωνσταντίνα έπαιρνε επίσης ένα επίδομα λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας, το οποίο όμως της έκοψαν.





Κάπως έτσι, η οφειλή τους στη ΔΕΗ έφτασε τις 7.500 χιλιάδες, ποσό δυσθεώρητο για το ζευγάρι, που από χθες βρίσκεται στο νοσοκομείο Λαμίας, αγωνιώντας για τη συνέχεια.

Σήμερα το πρωί υπήρξε μία επικοινωνία με την ΔΕΗ η οποία όμως ρητά ξεκαθάρισε στην κ. Κωνσταντίνα ότι θα πρέπει πρώτα να καταβληθεί μία προκαταβολή 150 ευρώ και μετά να ξεκινήσει η διαδικασία της ρύθμισης και της επανασύνδεσης της ηλεκτροδότησης.

Πηγή: lamianow
Σχόλια