Σκοπιανός Μητροπολίτης: Αλλάξανε τα ονόματα των πόλεων και ζητούν τώρα αλλαγή και του ονόματός μας


«Το Αιγαίο και το Πιρίν είναι εμποτισμένα με ‘μακεδονικό’ αίμα», λέει ο μητροπολίτης Αγκάτανγκελ»«Αλλάξανε το όνομα της Βόντεν (Έδεσσας) και έβαλαν ελληνικό όνομα, αλλάξανε της Λερίν (Φλώρινας), της Κοστούρ (Καστοριάς), της Σολούν (Θεσσαλονίκης) και τώρα θέλουν ολόκληρη τη μακεδονική χώρα να αλλάξει το όνομά της ή να προσθέσει έναν προσδιορισμό», είπε ο μητροπολίτης Αγαθάγγελος στη χθεσινή διαμαρτυρία για την υπεράσπιση του ονόματος.
«Το λάθος μας ‘Μακεδόνες’ είναι μεγάλο και συνεχίζεται. Η αγαπημένη γη της Μακεδονίας χωρίσθηκε σε τρία μέρη- τη Λευκή Θάλασσα (σημ. Αιγαίο), το Πιρίν και τον Βαρδάρη.
Ευχαριστούμε τον Θεό για τη διατήρηση αυτού του τμήματος του Βαρδάρη. Μας έδωσε ένα δώρο για να μπορούμε ως λαός της «Μακεδονίας» να σταθούμε πνευματικά και να διατηρήσουμε τις μνήμες των προπάππων μας που βρίσκονται στη μακεδονική γη.
Κάθε εκαστοστό της γης της Μακεδονίας, τόσο στο Πιρίν, όσο και στο Αιγαίο είναι εμποτισμένο με ‘μακεδονικό’ αίμα.
Όποια πέτρα και να σηκώσεις θα ακούσεις την κραυγή της πέτρας για το χυμένο αίμα από τους προπάππους μας, τους παππούδες μας, από τους αδελφούς μας και τις αδελφές μας», είπε ο Αγαθάγγελος στη χθεσινή διαδήλωση.
(Στοιχεία από sitel.com.mk)
--
The Hellenic Information Team
Σχόλια