Υπερ της αποποινικοποίησης της κάνναβης για φαρμακευτικούς αλλά και προσωπικούς λόγους ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου




Στην κοινή συνεδρίαση των επιτροπών κοινωνικών υποθέσεων και παραγωγής και εμπορίου της Βουλής όπου συζητείται το νομοσχεδίο του υπουργείου Υγείας που απελευθερώνει ουσιαστικά την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης μίλησε σήμερα ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρεόυ.





Ο κ.Παπανδρέου είχε κληθεί στη διαδικασία των φορέων και πήρε θέση υπέρ της απελευθέρωσης του πλαισίου για τη χρήση κάνναβης για φαρμακευτικούς αλλά και προσωπικούς λόγους. Ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως η πολιτεία μπορεί να εμπλακεί στις προσωπικές επιλογές ενός ατόμου μόνο αν αυτές φέρουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία ή ασφάλεια.



«Το ηθικό δίλημμα είναι απλό! Δεν είναι αν είμαστε υπέρ ή κατά των ναρκωτικών! Υπέρ ή κατά της χρήσης κάνναβης! Αλλά αν οι πολιτικές μας σώζουν ζωές ή αν τις καταστρέφουν», δήλωσε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα αποτελέσματα που υπάρχουν σε χώρες που έχουν προχωρήσει στην αποποινικοποίηση, είπε πως η αγορά της ιατρικής κάνναβης θα είναι, σύμφωνα με το Forbes, 50 δισ. δολάρια.

Η Γερμανία, εξήγησε, έχει ήδη αναπτύξει αγορά 10 δισ. ευρώ, ενώ στο Κολοράντο των ΗΠΑ, όπως είπε, έχουν εισπραχθεί μέσω φορολογίας πάνω από 600 εκατ. σε ένα χρόνο και έχουν δημιουργηθεί ως και 230.000 θέσεις εργασίας.

«Τα έσοδα πήγαν σε σχολεία και σε βοήθεια κοινοτήτων με προβλήματα. Η νομιμοποίηση μαριχουάνας είχε θετικό αντίκτυπο και στην υγεία! Χαμηλότερα ποσοστά βλάβης από οπιοειδή και μείωση 23% της εξάρτησης από αυτά, 25% χαμηλότερο ποσοστό υπερδοσολογίας», πρόσθεσε.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Σχόλια