Κινέζοι ειδικοί προτείνουν την αύξηση του πυρηνικού δυναμικού της Κίνας.


Η επίσημη εφημερίδα του κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού καλεί την Κίνα να ενισχύσει τις πυρηνικές δυνατότητές της το συντομότερο δυνατό.



Η Κίνα έχει αρκετά όπλα για να αντιμετωπίσει τις απειλές των άλλων πυρηνικών κρατών, αλλά για να ανταποκριθεί στις αλλαγές στη στρατηγική των ΗΠΑ, και προκειμένου να διατηρήσει τη θέση της Κίνας σαν μεγάλη δύναμη και την προστασία της εθνικής ασφάλειας απαιτούν περαιτέρω ανάπτυξη των δυνάμεων για πυρηνική αποτροπή. Η πρόταση αυτή βασίζεται στα σχέδια του Προέδρου των ΗΠΑ Ντ.Τραμπ για την ανάπτυξη νέων πυρηνικών όπλων και συστημάτων παράδοσης. Το έγγραφο αναφέρει επίσης το πυρηνικό οπλοστάσιο της Ρωσίας σαν κύριο λόγο για τη διατήρηση του πυρηνικού αποτρεπτικού δυναμικού, σύμφωνα με το Business Insider.
Το άρθρο γράφτηκε από δύο ερευνητές από την Ακαδημία Στρατιωτικών Επιστημών του PLA, ένα κορυφαίο ερευνητικό ίδρυμα που ήταν άμεσα υπεύθυνο για την Κεντρική Στρατιωτική Επιτροπή της Κίνας.

Η Κίνα δεν έχει αποκαλύψει ποτέ το ποσό των στρατηγικών όπλων, αλλά, σύμφωνα με την Washington Arms Control Association, μπορεί να είναι περίπου 270 κατηγορίες. Έτσι, η Κίνα κατατάσσεται τέταρτη στις πέντε χώρες που διαθέτουν ατομικά όπλα.


topwar.ru | Corfiatiko.blogspot.com
Σχόλια