ΗΠΑ: Ο παππούς του ήταν σκλάβος. Ο ίδιος υπερασπίζεται με θέρμη τα μνημεία της Συνομοσπονδίας



Ας το πούμε άλλη μία φορά. Ήταν μαύροι και πολέμησανκάτω από την θρυλική σημαία της Συνομοσπονδίας. Ο Νότος ήταν η πατρίδα τους και ο γιάνκης ήταν ο εισβολέας. Ω, ναι ξέρω, δεν τα λέει αυτά το hollywood. Και υπάρχουν και σήμερα μαύροι που παρά του τόνους παραπληροφόρησης, μίσους και προπαγάνδας υπερασπίζονται την Νότια σημαία. Καμιά φορά με κόστος την ίδια τους την ζωή!

Το pc άρθρο και ο pc τίτλος είναι από την Washington Post /ΚΟ




ΦΩΤΟ: Ο Nelson Winbush κρατάει τη σημαία της Συνομοσπονδίας, η οποία κάλυπτε το φέρετρο του παππού του. Ο Louis Napoleon Nelson ήταν στρατιώτης στον Συνομοσπονδιακό στρατό.


ST. CLOUD, Φλόριντα - Ο Nelson Winbush απολαμβάνει να μιλάει για τα χρόνια που ο παππούς του ήταν στρατιώτης στο στρατό της Συνομοσπονδίας, και πολεμούσε υπό τις εντολές του Nathan Bedford Forrest, του θρυλικού συνομοσπονδιακού στρατηγού, που πριν τον πόλεμο ήταν έμπορος σκλάβων και θεωρείται ότι ήταν «αυτοκρατορικός μάγος» της Ku Klux Klan (κάτι που από άλλους αμφισβητείται).




Ο 88χρονος συνταξιούχος δάσκαλος από την Φλόριντα φοράει με υπερηφάνεια καπέλα, πουκάμισα και αγκράφα ζώνης με την σημαία των Νοτίων. Και είναι το αστέρας σε ένα βίντεο με μέλη των Sons of Confederate Veterans (Υιοί των Βετεράνων που πολέμησαν με την Συνομοσπονδία), στο οποίο μιλάει για την ιστορία της σημαίας, που την ονομάζει ένα σύμβολο του χριστιανισμού και όχι της δουλείας.


Ο Winbush είναι επίσης μαύρος όπως και ο παππούς του.


"Όταν εντάχθηκα στους Sons of Confederate Veterans, δεν ήταν κάποιου είδους επανάσταση", δήλωσε ο Winbush. Ψήφισε υπέρ της εγκατάστασης ενός μνημείου της Συνομοσπονδίας σε ένα πάρκο βετεράνων κοντά στο σπίτι του, όπου ήδη υπήρχε ένα άλλο αφιερωμένο στους στρατιώτες της Ένωσης. "Ήθελα να θέσω τα πράγματα όπως ήταν στην πραγματικότητα. Πολλοί άνθρωποι νομίζουν ότι με τον πόλεμο οι μαύροι έφυγαν, αλλά οι μαύροι έμειναν και πολέμησαν σε κάθε νότια πολιτεία".




Ο Winbush δήλωσε ότι έμαθε για την αφοσίωση του παππού του στη Συνομοσπονδία κατά τη διάρκεια μιας βόλτας με άλογα που πήγε μαζί με τον βετεράνο παππού του όταν ήταν παιδί.


Όπως είπε ο παππούς του Louis Napoleon Nelson, ακολούθησε τον κύριό του και τους γιους του στον πόλεμο και αρχικά εργάστηκε ως μάγειρας, αλλά αργότερα υπηρετούσε κανονικά ως πολεμιστής και εφημέριος στους μαύρους και τους λευκούς στρατιώτες.


Ο Winbush είπε ότι ο παππούς του πίστευε ότι υπερασπίζεται την πατρίδα του το Τενεσί από τους «Γιάνκηδες εισβολείς», όχι βέβαια για να διατηρηθεί ο θεσμός της δουλείας (όπως λέει η προπαγάνδα). Η τελευταία του επιθυμία, δήλωσε ο Winbush, ήταν να θαφτεί με την συνομόσπονδη στολή του.


Αυτήν την υπερηφάνεια υιοθέτησε και ο Winbush, ο οποίος προσχώρησε στους Υιούς των Συνομοσπονδιακών Βετεράνων πριν από περίπου τρεις δεκαετίες. Σε ένα από τα βίντεο που εμφανίστηκε για την ομάδα, μιλά για μαύρους στρατιώτες που υπηρέτησαν μαζί με λευκούς στρατιώτες ως ίσοι στο Συνομοσπονδιακό Στρατό. Σε ένα σημείο, δηλώνει ότι ο παππούς του κατέθεσε στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση το 1920 για μια ομοσπονδιακή σύνταξη (στρατιώτη). Το έγγραφο δείχνει ότι η αίτηση έγινε αποδεκτή.


"Πολεμούσαν οι μαύροι στο στρατό της Συνομοσπονδίας;" λέει στο βίντεο. "Στηρίζω το απάντησή μου σε αυτό."


Όταν ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Βιρτζίνια, Terry McAuliffe ξεκίνησε την επιτυχημένη προσπάθειά του το 2015 για να απαγορεύσει πινακίδες αυτοκινήτων των Sons of Confederate Veterans με το λογότυπο της Νότιας σημαίας στην πολιτεία του, η ομάδα έφερε τον Winbush για να μιλήσει κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου. Ο Winbush υποστήριξε ότι η σημαία δεν ήταν «ρατσιστικό σύμβολο», αλλά το αντίθετο.


"Αυτή είναι ίσως η πιο παρανοημένη σημαία σε ολόκληρο τον κόσμο", κατέθεσε, λέγοντας ότι οι μπλε ρίγες και το κόκκινο φόντο αντιπροσωπεύουν τον Χριστιανισμό και την αγνότητα. "Οι άνθρωποι αγνοούν το τι αντιπροσωπεύει και γιατί σχεδιάστηκε".



KO / από εδώ
Σχόλια