Easy Ride: Δοκιμή ρομποτικών ταξί στην Ιαπωνία από τη Nissan





Η Nissan πραγματοποιεί τα πρώτα της βήματα για να παρέχει στο μέλλον υπηρεσίες μεταφοράς από αυτόνομα οχήματα, στοχεύοντας έτσι να διεκδικήσει ένα μερίδιο από την αγορά στην οποία θέλουν να πρωταγωνιστήσουν η Uber και άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Την ώρα που η αυτοκινητοβιομηχανία εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα στήριξε τα επιχειρηματικά της μοντέλα στην ιδιωτική κατοχή των οχημάτων, η δεύτερη τη τάξει κατασκευάστρια οχημάτων στην Ιαπωνία και οι ανταγωνιστές της προετοιμάζονται για ένα μέλλον στο οποίο τα αυτόνομα οχήματα δημόσιας χρήσης θα ανταγωνίζονται την πρακτική των ιδιόκτητων αυτοκινήτων.

Σε συνεργασία με την ιαπωνική πλατφόρμα οnline gaming DeNA, τον ερχόμενο μήνα η Nissan θα ξεκινήσει τις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες της υπηρεσίας της Easy Ride στην πόλη Yokohama. Έτσι, θα γίνει μια από τις πρώτες μεγάλες εταιρείες του κλάδου που θα τεστάρει ένα λογισμικό παροχής μεταφορικών υπηρεσιών που ανέπτυξε η ίδια, χρησιμοποιώντας το δικό της στόλο από αυτόνομα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα.

Η Easy Ride, την οποία η Nissan σχεδιάζει να διαθέσει εμπορικά στην Ιαπωνία αρχές του 2020, θα προφέρει μία μεγάλη γκάμα υπηρεσιών. Έτσι, το όχημα θα έχει περισσότερο τον ρόλο ενός κινούμενου ρεσεψιονίστ, ώστε για παράδειγμα να μπορεί να κάνει προτάσεις για εστιατόρια στους πελάτες που επιβαίνουν σε αυτό. Έχει προηγηθεί η συμφωνία της Nissan με τους συνεργάτες της Renault και MitsubishiMotors, νωρίτερα το Φεβρουάριο, προκειμένου να εξετάσουν μελλοντική συνεργασία με τον κινεζικό όμιλο μεταφορικών υπηρεσιών Didi Chuxing
.

 

insomnia.gr
Σχόλια