Σε συναγερμό και η Κύπρος – Καταιγισμός πυρών μέσα στη νύχτα από την Εθνική Φρουρά για την αποτροπή ενός νέου 1974




Η Κύπρος ετοιμάζεται για την αποτροπή ενός νέου 1974. Η Εθνική Φρουρά έβγαλε δυνάμεις σε περιοχές και σημεία όπου μπορεί να εκδηλωθεί αποβατική ενέργεια από την Τουρκία και έκανε βολές κατάδειξης και εξουδετέρωσης εχθρικών στόχων.

Οι βολές έγιναν κατά την διάρκεια της νύχτας. Από το απόγευμα έως σχεδόν τις πρώτες πρωινές ώρες υπήρξε ένας καταιγισμός πυρών σε μία άσκηση από την Εθνική Φρουρά της Κύπρου που όμοια της δεν φαίνεται να έχει υπάρξει πρόσφατα.

Είναι γεγονός πώς η ανησυχία δεν υπάρχει μόνο στην Αθήνα για την τουρκική προκλητικότητα, αλλά και στη Λευκωσία. Έτσι, όπως οι Ένοπλες Δυνάμεις πραγματοποιούν συχνά ασκήσεις το τελευταίο διάστημα για να βρίσκονται σε ετοιμότητα και να στέλνουν ένα μήνυμα στην απέναντι πλευρά του Αιγαίου, έτσι και η Εθνική Φρουρά της Κύπρου δείχνει την ετοιμότητα της.

Η νύχτα έγινε… μέρα και από την ομοβροντία των πυρών προκλήθηκε πανικός στα Κατεχόμενα που βλέπουν την ετοιμότητα της Λευκωσίας, αλλά και τις ξένες δυνάμεις να βρίσκονται στην περιοχή για να προστατεύσουν την κυπριακή ΑΟΖ.

Στο πλαίσιο λοιπόν της επιχειρησιακής ετοιμότητας των Μονάδων της Εθνικής Φρουράς, πραγματοποιήθηκαν νυχτερινές βολές, ενώ μέρος της εκπαιδευτικής δραστηριότητας δόθηκε στη δημοσιότητα μέσα από ένα εντυπωσιακό βίντεο.



Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της Εθνικής Φρουράς διαπιστώθηκε το άριστο επίπεδο εκπαίδευσης, μέσα από την αποτελεσματικότητα των βολών που διεξήχθησαν, καθώς και το υψηλό ηθικό του προσωπικού που συμμετείχε.


pentapostagma.gr
Σχόλια