Οκτώ σφαίρες πισώπλατα σε άοπλο Αφροαμερικανό...
...και απλώς απολύθηκε...

Ο Στέφον Κλαρκ, το πιο πρόσφατο θύμα αστυνομικής βίας εναντίον Αφροαμερικανών, είχε την πλάτη του γυρισμένη όταν δέχτηκε οκτώ σφαίρες στην...
πλάτη και τα πλευρά στις 18 Μαρτίου, την ώρα που βρισκόταν στον κήπο του σπιτιού της γιαγιάς του στο Σακραμέντο της Καλιφόρνια.

Αυτό είναι το αποτέλεσμα της νεκροτομής που διενεργήθηκε έπειτα από αίτημα της οικογένειάς του.

«Ο ισχυρισμός ότι ήταν πρόσωπο με πρόσωπο με τους αστυνομικούς δεν αποδεικνύεται από τα στοιχεία της νεκροτομής», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο ιατροδικαστής Μπένετ Ομάλου.

«Κοιτούσε προς το σπίτι, με την αριστερή του πλευρά στραμμένη προς τους αστυνομικούς. Δεν τους κοίταζε. Ο 22χρονος υπέφερε επί 3 με 10 λεπτά προτού ξεψυχήσει, ο θάνατός του δεν ήταν ακαριαίος», πρόσθεσε ο ίδιος.Ο δικηγόρος της οικογένειας, Μπέντζαμιν Κραμπ, τόνισε ότι καμία σφαίρα δεν χτύπησε τον Κλαρκ στο μπροστινό μέρος του σώματός του, γεγονός που καταδεικνύει ότι ο 22χρονος (σ.σ. πατέρας δύο παιδιών, ηλικίας ενός και τριών ετών) δεν αποτελούσε κίνδυνο για τους αστυνομικούς.

Ο Στέφον Κλαρκ «είναι θύμα ενός από τους πιο παράλογους φόνους της αστυνομίας σε ολοένα και πιο ύποπτες συνθήκες», είπε επίσης ο δικηγόρος.

Η αστυνομία

Σύμφωνα με τις αρχές, αστυνομικοί εντόπισαν τον 22χρονο να σπάει τζάμια αυτοκινήτων στο Σακραμέντο και τον καταδίωξαν έως την αυλή του σπιτιού των παππούδων του, όπου ζούσε.

Αρνήθηκε να υπακούσει στην εντολή τους να σταματήσει και να βάλει τα χέρια του ψηλά και σύμφωνα με τους αστυνομικούς, στράφηκε προς το μέρος τους κρατώντας ένα αντικείμενο. Θεώρησαν ότι ήταν όπλο και άνοιξαν πυρ εναντίον του.Όμως, όπλο δεν βρέθηκε και το αντικείμενο που κρατούσε το θύμα αποδείχθηκε ότι ήταν το κινητό του τηλέφωνο.

Οι ένας αστυνομικός τέθηκε σε διαθεσιμότητα κι ο άλλος απολύθηκε...

Διαδηλώσεις

Οργισμένοι διαδηλωτές πραγματοποιούν συνεχείς κινητοποιήσεις στους δρόμους του Σακραμέντο.

«Η πρώτη σφαίρα τον χτύπησε στο αριστερό πλευρό, κάτι που σημαίνει ότι έμπαινε στο σπίτι του και όχι ότι προσπαθούσε να αποφύγει τους αστυνομικούς», σύμφωνα με το κίνημα Black Lives Matter.

efsyn.gr
Σχόλια