Οι χρήστες ξοδεύουν περισσότερο χρόνο σε συσκευές με μεγαλύτερες οθόνες



Τα μεγέθη οθονών έχουν αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια. Η πρώτη Android συσκευή, το HTC Dream/T-Mobile G1, διέθετε οθόνη 3.2 ιντσών με το μέσο μέγεθος οθόνης συνεχώς να αυξάνεται στα χρόνια που ακολούθησαν. Το 2011, η Samsung διέθεσε το Galaxy Note με οθόνη 5.3 ιντσών που φάνταζε γιγάντια εκείνη την περίοδο όπως επισημαίνει το XDA Developers. Πλέον, ακόμη και τα budget smartphones έχουν οθόνες 5.5 ιντσών. Tο μέσο μέγεθος οθόνης των smartphones έχει αυξηθεί από τις 3.2 ίντσες στις 5.5 ίντσες. Το 2017, οι κατασκευαστές ξεκινούσαν να υιοθετούν το 18:9 aspect ratio με οθόνες 5.7 ιντσών και 6 ιντσών. Πλέον, βλέπουμε ότι η οθόνη των 6 ιντσών 18:9 βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση.

Βέβαια οι απόψεις διίστανται για το αν οι μεγαλύτερες οθόνες είναι καλύτερες σε σχέση με τις μικρότερες. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, οι πωλήσεις smartphone με μεγάλες οθόνες, έχουν αυξηθεί σημαντικά. Λίγα smartphones έχουν μέγεθος οθόνης μικρότερο από 5 ίντσες. Μέχρι και σήμερα, δεν υπήρχαν στοιχεία για την επίδραση των μεγαλύτερων smartphone οθονών στη χρήση δεδομένων. Πλέον όμως η AppOptix, ένα τμήμα της Strategy Analytics, παρακολούθησε 4.000 Android χρήστες και παρουσίασε ένα infographic για τις ανακαλύψεις της. Συγκεκριμένα, σε αυτά αποκαλύπτεται ότι χρήστες με μεγέθη οθονών 5.5″+χρησιμοποιούν περισσότερα δεδομένα σε σχέση με τους χρήστες που έχουν μικρότερες οθόνες.

Τα δεδομένα της AppOptix δείχνουν ότι οι οθόνες των 5.0-5.5″ και 5.5″+ χρησιμοποιούν αρκετά περισσότερα δεδομένα σε σχέση με τις οθόνες των 4.5-5.0″. Με άλλα λόγια η αύξηση του μεγέθους των οθονών, έχει οδηγήσει στην αύξηση της κατανάλωσης δεδομένων. Η έρευνα διεξήχθη στις ΗΠΑ, αν και τα αποτελέσματά της ισχύουν παντού.

Μπορείτε να δείτε εδώ το Infographic

xda-developers.com
Σχόλια