Μια εναλλακτική συμμαχία για την Ελλάδα η οποία θα βόλευε τους πάντες…
«Μια πραγματικά ανεξάρτητη Ελλάδα είναι ένας παραλογισμός. Η Ελλάδα μπορεί να είναι είτε αγγλική είτε ρωσική, και επειδή δεν μπορεί να είναι ρωσική, είναι απαραίτητο να είναι αγγλική» Sir Edmond Lyons (1841)

Υπό Άρη Πετάση

Το πιο πάνω ισχύει, και σε μεγάλο βαθμό σήμερα αντικαθιστώντας το «αγγλική» με το «αμερικάνικη.» Η μοίρα μας καθορίστηκε στις 27 Σεπτέμβρη του 1831 με την δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια, του μεγαλύτερου σύγχρονου Έλληνος ανδρός (τέως Υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας με Κύπρια μητέρα.)

Δολοφονήθηκε έντεκα μήνες πριν τον θάνατο του άλλου ιερού τέρατος του Ελληνισμού, Δημητρίου Υψηλάντη (πρώην αξιωματικού του Ρωσικού στρατού). Ο ρωσσοκεντρικός Καποδίστριας έπρεπε να εκμηδενιστεί για να καταστεί η Ελλάδα περιουσιακό στοιχείο της «Δύσης». Δολοφονήθηκε με υποκίνηση αντι-Ρώσων εντός της Ελλάδας.

Μετά την δολοφονία, ο Πετρόμπεης Μαυρομιχάλης δήλωσε, «Ανάθεμα στους Αγγλογάλλους που ήσαν η αιτία κι εγώ έχασα τους δικούς μου (τους δολοφόνους αδελφό και γιό του που θανατώθηκαν) και το Έθνος έναν άνθρωπο που δεν θα τονε ματαβρεί, και το αίμα του με παιδεύει ως τώρα…” Ακολούθως, οι Εγγλέζοι επέβαλαν τον Όθωνα βασιλιά των Ελλήνων.

Από τότε, το «ανήκουμε στην Δύση» έγινε η επωδός όσων πολιτικών αφελώς πιστεύουν πως το Ανατολικό Ζήτημα τελείωσε. Έτσι, και παρότι ενταχθήκαμε στην Δύση, βρισκόμαστε στο έλεος της ανατολίτικης Τουρκίας που μας εξευτελίζει, συλλαμβάνει τους αξιωματικούς μας στον Έβρο, κατέχει την μισή Κύπρο, διεμβολίζει τα πλοία μας και εγκλωβίζει όποτε το θελήσει Κύπρο και Αιγαίο με ΝΑVTEX και ληστρικές ενέργειες.

Με το μικρό Ισραήλ προσέχει γιατί αυτό διαθέτει ξένο προστάτη και υπέρτερη τεχνολογική υπεροπλία και οργάνωση. Δημογραφικά ταλαιπωρημένοι και χωρίς μεγάλη ενδοχώρα, ιδιαίτερα στα νησιά, πως θα τα βγάλουμε πέρα εμείς οι Έλληνες χωρίς συντριπτική τεχνολογική υπεροχή και σύμμαχο;

Σε όσους με ρωτούν κατά πόσο θα πρέπει να «είμαστε» με τους Ρώσους ή τους Αγγλοαμερικάνους απαντώ, «θα ήταν αυτοκτονία να μείνουμε μακριά από την Ρωσία, και δεν μπορούμε να γλυτώσουμε τον εναγκαλισμό της Αμερικής/Δύσης, στρατιωτικού αμύντορα της ΕΕ στην οποία είμαστε οικονομικά ενσωματωμένοι».

Και συνεχίζω, «η Ρωσία δεν είναι φυσικός σύμμαχος της Τουρκίας παρά τις εφήμερες καλές σχέσεις μεταξύ τους.» Ακολούθως υπενθυμίζω τους διαχρονικούς πολέμους μεταξύ Τουρκίας-Ρωσίας (1686-99, 1710-11, 1768-74, 1787-92, 1806-12, 1828-9, 1853-5, 1877-8, 1914-8 και 1918-20) και την αντιπαλότητα τους σε Καύκασο και τουρκόφωνες περιοχές που φθάνουν στα σύνορα της Κίνας.

Η Αμερική θυσίασε τον μόσχο τον σιτευτό όταν εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ η Τουρκία το 1952 ενώ εμείς εκλιπαρούσαμε είσοδο. Ενώ ο Αμερικάνικος λαός συμπαθεί τους Έλληνες, το κατεστημένο συμφεροντολογικά παρουσιάζει τους Ανατολίτες Τούρκους σαν τον περιούσιο λαό της «Δύσης», άσχετα από θηριωδίες και παραβιάσεις συνθηκών.

Το ίδιο Αμερικάνικο κατεστημένο θεωρεί την Ελλάδα αναλώσιμη που πάση θυσία πρέπει να μείνει μακριά από την ομόθρησκη Ορθόδοξη Ρωσία. Οι Εγγλέζοι δασκάλεψαν τους Αμερικάνους να τρέφουν παράλογη εμμονή ενάντια στην Ρωσία. Τρανό παράδειγμα ή συνεχείς κυρώσεις εναντίον της.

Παρόλο που οι δύο λαοί (Έλληνες-Ρώσοι) είναι αγαπημένοι μεταξύ τους η Ρωσική διοίκηση βλέπει τους έλληνες πολιτικούς σαν αερολόγους που επιζητούν εθιμοτυπικές μόνο σχέσεις παρά μια ειλικρινή συνεργασία με την Ρωσία, ενώ η Ρωσία βλέπει την Ελλάδα σαν την πνευματική μητέρα, που της χάρισε την Ορθοδοξία. Η δε Κύπρος είναι άρρηκτα και ποικιλοτρόπως συνδεμένη με τη Ρωσία με σχεδόν 60.000 Ρώσων να ζουν και/ή να δραστηριοποιούνται στην Κύπρο.

Με την ανακάλυψη ενεργειακών κοιτασμάτων στην Ανατολική Μεσόγειο ομάδα οκτώ μελετητών, που συμπεριλαμβάνει και τον γράφοντα, προτείνει συμμαχία μεταξύ των χωρών με κοιτάσματα και κοινά συμφέροντα, δηλαδή: Χριστιανών Ελλήνων (Ελλάς/Κύπρος), Μουσουλμάνων Αιγυπτίων και Εβραίων Ισραηλινών.

Προτείνει να ενταχθούν όλα τα κοιτάσματα των τεσσάρων χωρών κάτω από την Αρχή του High Energy Authority (HEA) με το HEA να διαχειρίζεται και να προστατεύει τα κοινά: κοιτάσματα, αγωγούς και εγκαταστάσεις. Κάθε πρόβλημα της ΗΕΑ θα είναι πρόβλημα τεσσάρων χωρών, τριών θρησκειών και τριών εθνοτήτων.

Η HEA ενδεχομένως να στηριχθεί από ΗΠΑ λόγω Ισραήλ αλλά και από Ρωσία που πρωτίστως δεν θα εναντιωθεί στους Έλληνες (αλλά ούτε και στους Αιγυπτίους και Ισραηλίτες). Η εμπλοκή των Ελλήνων θα προστατεύσει την Αίγυπτο από την κατηγορία πως συνεργάζεται μόνη με το Ισραήλ.

Σίγουρα Αίγυπτος και Ισραήλ θα ζητήσουν από τους Έλληνες (ιδιαίτερα από την ανοχύρωτη Κύπρο) να αυξήσουν κατά πολύ την αποτρεπτική τους ισχύ ώστε να δημιουργηθεί κάποια στρατιωτική ισορροπία μεταξύ Ελλήνων-Αιγυπτίων-Ισραηλινών. Το σκότος που μας επιβάλλει η Τουρκία θα το άρει η HEΑ.

«Της νυκτός διελθούσης ήγγικεν η ημέρα και το φως τω γένει των ελλήνων επέλαμψε» μας λέγει (με παραλλαγή) ο υμνωδός. Για όσους αντιπαθούν τον ένα ή τον άλλο σύμμαχο να θυμούνται, «για να πολεμήσεις το κοράκι, συμμάχησε με το φίδι». Έτσι απλά, γιατί ο λόγος της αληθείας είναι εκ φύσεως απλός («απλούς ο μύθος της αληθείας έφυ» – Ευριπίδης.)


defence-point.gr
Σχόλια