Η Ιταλία κουνάει μαντήλι στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Γράφει ο στρατηγός ε.α. Δημήτρης Κυπριώτης







Ξημερώνοντας η Δευτέρα, αμέσως μετά τα πρώτα αποτελέσματα των εκλογών στη γειτονική Ιταλία, τα ιερατεία της ΕΕ άρχισαν να τρέμουν και να καταλαμβάνονται από νευρική κρίση. Η αιτία κάτι περισσότερο από εμφανής, αφού τα παραδοσιακά συστημικά κόμματα από τη μια μεριά, της Δεξιάς και της Άκρας Δεξιάς και από την άλλη του κόμματος των 5 αστέρων, που ίδρυσε ο γνωστός Μπέπε Γκρίλο και τώρα το οδηγεί ο Λουίτζι ντι Μάιο, έδωσαν βαρύ κτύπημα στον ευρωπαϊσμό.


Βέβαια από την κάλπη μπορεί να μην αναδείχθηκε η αυτοδυναμία για κυβέρνηση κάποιου από τα παραπάνω κόμματα, αλλά αυτό καθόλου δεν εμποδίζει να χαίρονται και να ζητωκραυγάζουν οι θιασώτες του ευρωσκεπτικισμού, αφού αυτά τα κόμματα έχουν δηλώσει καθαρά την υποστήριξή τους για έξοδο από την ΕΕ.
Και πως να μην χαίρονται όταν οι θιασώτες αυτοί συγκεντρώνουν το 67-70% συνολικά των ψήφων; Το γεγονός ότι κανένα κόμμα δεν μπορεί να κυβερνήσει αυτοδύναμα και ότι οι συνεργασίες είναι δύσκολες για να επιτευχθούν, είναι το άλλο μεγάλο θέμα αυτών των εκλογών, αφού η χώρα αντιμετωπίζει μια πολιτική αβεβαιότητα, φαινόμενο όμως όχι ασυνήθιστο στην Ιταλία.
Το μεγάλο γεγονός, που τάραξε τα νερά για τα καλά, είναι η ολοκληρωτική κατάρρευση του ευρωπαϊσμού που η πτώση του χαράζει ταυτόχρονα την ελπίδα για την κατάρρευσή του και στους άλλους λαούς της Ευρώπης.
Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα, πως να μην έχουν κηρύξει βαρύ πένθος στις Βρυξέλλες, αλλά και εδώ στην Πατρίδα μας, αφού τα ΜΜΕ φαίνεται ότι έχουν πάθει τύφλωση και έχουν χάσει και την ακοή τους, γιατί δεν εξηγείται διαφορετικά αυτή η αφωνία που επιδεικνύουν σχετικά με τις εκλογές και τα αποτελέσματα της Ιταλίας. Και όταν μιλάμε για την Ιταλία δεν μιλάμε για μια οποιαδήποτε χώρα, μιλάμε για την 3η μεγαλύτερη δύναμη του ευρωσυστήματος και δεν είναι εύκολο αυτό να το ξεχνάνε.
Το μεγάλο μήνυμα αυτών των εκλογών στην Ιταλία, είναι ότι ο ευρωπαϊσμός άρχισε για τα καλά να καταρρέει και είναι θέμα χρόνου οι χώρες και οι λαοί να βρουν το δρόμο της απελευθέρωσής τους, από τα δεσμά της ΕΕ και του Ευρώ. Έφτασε ο καιρός για να αποκτήσουν οι χώρες και οι λαοί την ελευθερία τους και να μεγαλουργήσουν χωρίς τους αυτόκλητους «καπεταναίους» των Βρυξελλών που έριξαν στα βράχια τις οικονομίες των περισσοτέρων χωρών της ΕΕ και ιδιαίτερα αυτών του Νότου.
Τα αποτελέσματα όμως των εκλογών στην Ιταλία έδειξαν και άλλα ενδιαφέροντα, όπως πχ τη συντριβή των αριστερών και των σοσιαλδημοκρατικών πολιτικών δυνάμεων, που τιμωρήθηκαν από το εκλογικό σώμα κατά τον χειρότερο τρόπο, όπως συμβαίνει παντού σε όσες χώρες η λεγόμενη αριστερά άσκησε κυβερνητικά καθήκοντα με την καθοδηγούμενη λιτότητα των Βρυξελλών, βυθίζοντας στη φτώχεια στην ανέχεια και στην ανεργία τους λαούς τους.
Το αισιόδοξο μήνυμα της Ιταλίας βρίσκει τις πολιτικές εξωκοινοβουλευτικές δυνάμεις της Ελλάδας να δίνουν τον αγώνα τους για την επικράτηση ενός παρόμοιου αποτελέσματος, που δεν θα αργήσει να φανεί.
Στις δυνάμεις αυτές το Ε.ΠΑ.Μ. με τον Δημοκρατικό και Πατριωτικό του λόγο, συμβάλει στα μέγιστα για την επικράτηση αυτού του θετικού αποτελέσματος.
*Ο Δημήτρης Κυπριώτης είναι στρατηγός ε.α. και Γενικός Γραμματέας του Ε.ΠΑ.Μ.
Πηγή
Σχόλια