BMW και Mercedes ενώνουν τις δυνάμεις τους



Προς επίρρωση των όσων είπε πριν λίγες ημέρες το «αφεντικό» της Mercedes...
...(Dieter Zetsche) για την επόμενη γενιά που δεν θα έχει ούτε δίπλωμα οδήγησης (αυτόνομα οχήματα), ούτε ιδιόκτητο αυτοκίνητο (car Sharing), σήμερα ανακοινώθηκε «βόμβα μεγατόνων» καθώς η BMW & η Mercedes ενώνουν τις δυνάμεις τους για να προσφέρουν στους πελάτες υπηρεσίες βιώσιμης αστικής μετακίνησης από μία πηγή.

Οι δύο εταιρίες υπέγραψαν συμφωνία για συγχώνευση των επιχειρηματικών μονάδων τους στις υπηρεσίες μετακίνησης. Μετά από σχετική εξέταση και έγκριση από τις αρμόδιες αρχές του ανταγωνισμού, το BMW Group και η Daimler AG σχεδιάζουν να συνδυάσουν και να επεκτείνουν στρατηγικά τις υπάρχουσες on-demand υπηρεσίες μετακίνησης στους τομείς CarSharing, Ride-Hailing, Parking, Charging και Multimodality. Η κάθε εταιρία θα έχει το 50% σε ένα μοντέλο κοινοπραξίας που περιλαμβάνει υπηρεσίες μετακίνησης και των δύο πλευρών. Οι δύο εταιρίες θα διατηρήσουν την αυτονομία και ανταγωνιστικότητά τους στα προϊόντα του αυτοκινητιστικού τομέα.

Στόχος της κοινοπραξίας είναι να δημιουργηθεί ένας κορυφαίος πάροχος καινοτόμων λύσεων μετακίνησης. Και οι δύο κατασκευαστές στοχεύουν να διαμορφώσουν τη μετακίνηση του μέλλοντος για να μπορούν να προσφέρουν στους πελάτες τους μοναδικές εμπειρίες και να υποστηρίζουν τρίτους, όπως πόλεις και κοινότητες στην επίτευξη της βιώσιμης αστικής μετακίνησης.

Απώτερος σκοπός είναι η παροχή ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος έξυπνων, άριστα συνδεδεμένων υπηρεσιών μετακίνησης, διαθέσιμων «με ένα κλικ».

Σε συνεργασία, BMW και η Mercedes σχεδιάζουν να αναπτύξουν το νέο επιχειρηματικό μοντέλο με βιώσιμο τρόπο και να επιτρέψουν ταχεία παγκόσμια κλιμάκωση υπηρεσιών. Μέσα από τη μεταξύ τους συνεργασία, και οι δύο εταιρίες αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις που προκύπτουν από την αστική μετακίνηση και την αλλαγή επιθυμιών των πελατών, ενώ συνεργάζονται και με πόλεις, δήμους και άλλες ομάδες ενδιαφέροντος για βελτίωση της ποιότητας ζωής σε μεγάλες πόλεις. Η συγχώνευση θα προωθήσει την ηλεκτροκίνηση, για παράδειγμα, προσφέροντας ηλεκτρικά οχήματα μέσω CarSharing, καθώς και εύκολη πρόσβαση σε δυνατότητες φόρτισης και στάθμευσης. Σαν αποτέλεσμα, η γνωριμία αλλά και η χρήση βιώσιμων υπηρεσιών μετακίνησης θα γίνει ακόμα πιο εύκολη.

O Harald Krüger, Πρόεδρος Δ.Σ. της BMW AG δήλωσε ότι, «Συνδυάζοντας τις υπηρεσίες μετακίνησης που παρέχουμε, σκοπεύουμε να δημιουργήσουμε ένα μοναδικό, ψηφιακό οικοσύστημα. Αυτή η συμμαχία θα διευκολύνει τους πελάτες μας να ανακαλύψουν τη βιώσιμη μετακίνηση του μέλλοντος. Παραμένουμε ανταγωνιστές σε ό,τι αφορά τα κορυφαία premium οχήματα. Η προσεχής συγχώνευση των υπηρεσιών μετακίνησης, θα πετύχει εξοικονόμηση πόρων και θα στείλει ένα ηχηρό μήνυμα σε νέους ανταγωνιστές μας».

Με την σειρά του ο Dieter Zetsche, Πρόεδρος Δ.Σ. της Daimler AG και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars, δήλωσε ότι, «Σαν πρωτοπόροι στη μηχανολογία αυτοκινήτων δεν θα αφήσουμε τη διαμόρφωση της μελλοντικής αστικής μετακίνησης στα χέρια άλλων. Θα υπάρχουν περισσότεροι άνθρωποι από ποτέ χωρίς δικό τους αυτοκίνητο, αλλά με μεγάλες ανάγκες μετακίνησης. Θέλουμε να συνδυάσουμε την τεχνογνωσία και εμπειρία μας για να αναπτύξουμε ένα μοναδικό, βιώσιμο οικοσύστημα για την αστική μετακίνηση. Στην Daimler, δυναμικά και συστηματικά επιδιώκουμε να μεταμορφωθούμε από κατασκευαστής αυτοκινήτων σε πάροχο υπηρεσιών μετακίνησης με τη στρατηγική μας - Case. CASE είναι αρκτικόλεξο για τις έννοιες connectivity (συνδεσιμότητα), automated driving (αυτοματοποιημένη οδήγηση), sharing (κοινοχρησία) & services (υπηρεσίες) και electric mobility (ηλεκτρική μετακίνηση)».

Πηγή: newsbeast.gr
Σχόλια