Το mail του γαλλικού προξενείου στους Γάλλους που ζουν στην Ελλάδα για περιπτώσεις μείζονος κρίσης





Mail για περιπτώσεις μείζονος κρίσης στο πλαίσιο του σχεδίου ασφάλειας της γαλλικής κοινότητας έστειλε το γαλλικό προξενείο στους Γάλλους υπηκόους που ζουν στην Ελλάδα.


Το συγκεκριμένο mail στέλνεται από σήμερα το πρωί, με τη… δικαιολογία σύμφωνα με πληροφορίες του Star, ότι οι Γάλλοι που έρχονται στην Ελλάδα ανησυχούν για το τι πρέπει να κάνουν σε περίπτωση σεισμού!
Να σημειώσουμε πάντως, πως ποτέ στο παρελθόν το γαλλικό Προξενείο δεν είχε στείλει ανάλογο μήνυμα ούτε σε σεισμούς αλλά ούτε και σε δονήσεις.
Ο χάρτης με τις "νησίδες" - "τομείς" που εχουν χωρίσει οι γάλλοι την Ελλάδα ώστε να ξερουν πως να κινηθούν οι γάλλοι υπήκοοι σε περιπτωση μείζονος κρίσης




Αξιοπερίεργο είναι και το timing της αποστολής του, καθώς αυτή την περίοδο οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία είναι τεταμένες, και πολλοί ίσως φοβούνται κλιμάκωση είτε κάποιο σοβαρό επεισόδιο.




Το e-mail εστάλη στις 10:40 το πρωί της Παρασκευής και αναφέρει χαρακτηριστικά:


«Σε περίπτωση μείζονος κρίσης, κάθε Γάλλος υπήκοος που είναι εγγεγραμμένος στο γαλλικό μητρώο της Ελλάδας, ανήκει σε μια «νησίδα» (τομέα) το οποίο έχει έναν επικεφαλής.
Μέσα στο πλαίσιο του σχεδίου ασφαλείας της γαλλικής κοινότητας, η προξενική αρχή της γαλλικής πρεσβείας στην Αθήνα επικοινωνεί κάποιες πληροφορίες:
Σχέδιο ασφαλείας και τομεάρχης:
Σας προσκαλούμε να συμβουλευτείτε αυτό το link https://gr.ambafrance.org/Plan-de-securite-ilots-6522
Γνωρίζετε τον τομεάρχη σας;
Αν όχι, μπορείτε να βρείτε αυτή την πληροφορία στο πιστοποιητικό εγγραφής στο μητρώο (στην ενότητα Ασφάλεια αναφέρονται η ταυτότητα και τα στοιχεία του τομεάρχη της νησίδας σας)
Με αυτή την ευκαιρία, σας υπενθυμίζουμε να ενημερώσετε τις οικογένειες σας/τους φίλους/ τις γνωριμίες που σας επισκέπτονται στην Ελλάδα, να εγγραφούν στις ενημερώσεις «Ariane», για την καλύτερη εξασφάλιση της ασφάλειας των υπηκόων μας κατά την διάρκεια των μετακινήσεων τους εκτός Γαλλίας.https://pastel.diplomatie.gouv.fr/fildariane/dyn/public/login.html
Όλες οι πληροφορίες είναι επίσης διαθέσιμες σ αυτό το άρθρο: https://gr.ambafrance.org/connaissez-vous-votre-Chef-d-ilot
Για μια καλύτερη ασφάλεια, παρακαλείστε να ενημερώνεται τα στοιχεία σας, κατά την διάρκεια αλλαγών (διεύθυνσης, ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, τηλέφωνο κτλ) πηγαίνοντας στο λογαριασμό σας στην ιστοσελίδα service-public.fr».
Της Μαρίας Δεναξά, ανταποκρίτριας του Star στη Γαλλία
Τι λένε οι διπλωματικές πηγές στην Αθήνα
Την ίδια ώρα και μετά την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί σχετικά με το mail της γαλλικής Πρεσβείας, διπλωματικές πηγές στην Αθήνα επισημαίνουν ότι αυτό αφορά σε φυσικές καταστροφές (σεισμούς κτλ) και πως αδικώς έχει λάβει τέτοιες διαστάσεις.
Διευκρινιστικό κείμενο από τη γαλλική πρεσβεία
Όπως μεταδίδει η Μαρία Δεναξά από το Παρίσι, η γαλλική πρεσβεία, σε νέο "διευκρινιστικό" κείμενο, αναφέρει ότι το email που εστάλη στους Γάλλους πολίτες που ζουν στην Ελλάδα, είχε σαν στόχο να τους ενημερώσει για το πως θα προφυλαχθούν απέναντι στο ενδεχόμενο φυσικών καταστροφών. Κάτι το οποίο δεν αναφέρεται όμως στο επίμαχο ηλεκτρονικό μήνυμα.
Πηγή
Σχόλια