Θύελλα αντιδράσεων για το «Project 84» - Μεγάλος σάλος για γλυπτά ανθρώπων που αυτοκτόνησαν στην κορυφή του ITV!







Θύελλα αντιδράσεων προκάλεσαν 84 αγάλματα που αναπαριστούν άντρες που έβαλαν τέλος στη ζωή τους. Το έργο "Project 84" στήθηκε στην οροφή του Studio Morning...

Το έργο τέχνης του Mark Jenkins «Project 84» είχε στόχο να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο. 84 άντρες αυτοκτονούν κάθε εβδομάδα στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα γλυπτά έχουν σχεδιαστεί ώστε να κάνουν τους περαστικούς να κάνουν μια παύση για σκέψη κάτω από το This Morning Studio στο ITV.

Από τη στιγμή όμως που έγιναν τα αποκαλυπτήρια έχουν προκληθεί έντονες αντιδράσεις. Ενώ η εκστρατεία της CALM για την πρόληψη της αυτοκτονίας αντρών είχε εγκωμιαστεί για τον ισχυρό αντίκτυπό της, ορισμένοι χαρακτήρισαν το έργο τέχνης αδιάφορο και ενοχλητικό.
Οργισμένες αντιδράσεις

«Είναι λίγο αναίσθητο να βάζεις τα αγάλματα στην κορυφή του κτιρίου. Βάζω στοίχημα ότι θα προκαλέσει θλιβερές μνήμες σε ορισμένους ανθρώπους. Ο Θεός να ευλογεί τις οικογένειές τους» ήταν ένα από τα σχόλια.

Ο Jan Cox έγραψε στο Twitter την ενόχλήση του στη θέα των γλυπτών. «Αισθάνομαι πραγματικά άβολα να τα κοιτάζω. Ειδικά όταν ξέρεις κάποιον κοντά σου που έγινε μάρτυρας σε ένα τόσο θλιβερό περιστατικό».

thesecretrealtruth.blogspot.com
Σχόλια