Τα προϊόντα της Starbucks προειδοποιούν...

Σύμφωνα με ειδική νομοθεσία της Καλιφόρνια, η Starbucks, καλείται να βάλει ειδική σήμανση που προειδοποιεί για...
...καρκίνο, στα προϊόντα της.

Η Starbucks καλείται να υπακούσει σε ειδική νομοθεσία της Καλιφόρνια και να τοποθετήσει ειδικές προειδοποιήσεις για καρκίνο στα προϊόντα της, σύμφωνα με όσα υποστήριξε ένας δικαστής, την Τετάρτη. 

Μία μη κερδοσκοπική ομάδα μήνυσε την γνωστή αλυσίδα καφέ και άλλες εταιρείες, υποστηρίζοντας ότι δεν υπακούν σε κρατικό νόμο που απαιτεί προειδοποιήσεις στα προϊόντα όπου υπάρχει ένα ευρύ φάσμα χημικών ουσιών που μπορεί να προκαλέσουν καρκίνο - συμπεριλαμβανομένου του ακρυλαμιδίου, ενός καρκινογόνου παράγοντα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια του ψησίματος.

Η Starbucks και περίπου 90 άλλες εταιρείες υποστήριξαν ότι τα επίπεδα της χημικής ένωσης που βρίσκονται στον καφέ είναι ακίνδυνα, ειδικά σε σύγκριση με τα οφέλη που προσφέρουν στην υγεία, αλλά ο δικαστής δήλωσε ότι το επιχείρημα αυτό δεν κατάφερε να τον πείσει.

Ο νόμος αυτός στην Καλιφόρνια, σύμφωνα με την Αμερικανική Εταιρεία Καρκίνου, υποχρεώνει εταιρείες κοσμημάτων, φυτοφαρμάκων, μαγειρικών σκευών και άλλων προϊόντων, να τοποθετούν στα προϊόντα τους ειδική σήμανση που προειδοποιεί για καρκίνο.

Πηγή: protothema.gr


Σχόλια