Φοβούνται μήπως απαγάγουν ή σκοτώσουν τον Τούρκο αξιωματικό στην Ελλάδα
Ο ανταποκριτής στην Ελλάδα της γερμανικής εφημερίδας Γκερντ Χέλερ υπογραμμίζει ότι μετά την αποφυλάκιση του Σουλεϊμάν Οζκαϊνακτζί, τον έναν από τους Τούρκους στρατιωτικούς, οι ελληνικές Αρχές παίρνουν δρακόντεια μέτρα για την προστασία του, καθώς «φοβούνται μήπως επιχειρήσουν οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες να απαγάγουν τον Οζκαϊκανακτζί ή να τον σκοτώσουν».
«Ένα ελικόπτερο της αστυνομίας τον μετέφερε σε άγνωστη τοποθεσία. Ο Οζκαϊνακτζί βρίσκεται σε ένα ασφαλές καταφύγιο (“Safe House” ) που νοίκιασαν οι Αρχές στην ευρύτερη περιοχή των Αθηνών, αναφέρουν κάποια Μέσα. Άλλα ρεπορτάζ λένε ότι ο Τούρκος αξιωματικός βρίσκεται σε στρατιωτική εγκατάσταση. Πάνω από 100 αστυνομικοί διατέθηκαν για την προστασία του, ανάμεσά τους και δέκα ελεύθεροι σκοπευτές. Κανείς δεν πρέπει να γνωρίζει πού βρίσκεται, και ιδιαίτερα η τουρκική μυστική υπηρεσία MIT», γράφει η Badische Zeitung.Η γερμανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι η ΜΙΤ τους τελευταίους μήνες πήγε πίσω στην Τουρκία πάνω από 80 φερόμενους οπαδούς του ορκισμένου εχθρού του Ερντογάν, Φετουλάχ Γκιουλέν, από 18 χώρες, παρακάμπτοντας τις διεθνείς διαδικασίες έκδοσης: «Η μυστική υπηρεσία "πακετάρισε και πήγε στην Τουρκία" τους οπαδούς του Γκιουλέν, επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Μπεκίρ Μποζντάγ. Ο Ερντογάν επανέλαβε: "Θα κάνουμε τέτοιες επιχειρήσεις όπου βρίσκονται μέλη της FETO" (οργάνωσης του Γκιουλέν)».
Και το δημοσίευμα καταλήγει: «Στην Ελλάδα η ΜΙΤ είναι ιδιαίτερα δραστήρια, καθώς μετά την απόπειρα πραξικοπήματος ζήτησαν εκεί ήδη πάνω από 2.000 Τούρκοι πολίτες πολιτικό άσυλο. Οι περισσότεροι μπορούν να υπολογίζουν ότι θα τους παρασχεθεί προστασία στην Ελλάδα. Αλλά ζουν με τον μόνιμο φόβο των πρακτόρων του Ερντογάν».
thepressroom.gr
Σχόλια