Γιατί μια χώρα αποφεύγει βοήθεια;



Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό

Τα ορφανά τρώνε γεύμα στο Γκόμα της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό. Περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια παιδιά έχασαν τουλάχιστον έναν γονέα στο Κονγκό τις τελευταίες δύο δεκαετίες


Η Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό (DRC) έχει μποϊκοτάρει διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών στη Γενεύη, η οποία έχει συγκεντρώσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τον λιμοκτονούντα πληθυσμό της. Ο Imogen Foulkes ακούει τα συναισθηματικά επιχειρήματα και στις δύο πλευρές.
Είναι μία ώρα και βιάζω μέσα από τους μακρινούς διαδρόμους του Palais des Nations προς την Αίθουσα XIX, μια τεράστια αίθουσα συσκέψεων στην πιο σύγχρονη, λιγότερο γοητευτική πτέρυγα του Palais.
Καθώς πλησιάζω, υπάρχει μια δελεαστική μυρωδιά φαγητού. μάλλον αποσπούν την προσοχή, επειδή είμαι σε μια προθεσμία και ελπίζω να πάρω μια συνέντευξη για την ιστορία μου, οπότε το γεύμα θα πρέπει να περιμένει.
Έξω από την αίθουσα XIX, αποκαλύπτεται η πηγή της απόσπασης της προσοχής: ένας τεράστιος μπουφές με ζεστά και κρύα καναπεδάκια, petits fours και mini eclairs. Ένα γλυκαντικό του ΟΗΕ, ίσως, για ένα γεγονός που είχε πάει μάλλον ξινό.


(Στοιχεία από swissinfo.ch)
Σχόλια