«Εντυπωσιακός ο λόγος παραίτησης Γερμανών πιλότων της Πολεμικής Αεροπορίας»







Οι πιλότοι της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας έχουν χάσει κάθε επιθυμία να συμμετάσχουν σε έναν πόλεμο. Ένα κύμα παραιτήσεων παρατηρήθηκε πρόσφατα, ποιοι είναι οι λόγοι;

Η Γερμανική Πολεμική Αεροπορία, μαζί με τους εκπαιδευτές και τα πληρώματα πτήσεων αριθμεί περίπου 120 πιλότους για τα Eurofighter. Πρόσφατα επτά από αυτούς εγκατέλειψαν την υπηρεσία τους για λόγους που εντυπωσίασαν.

Όπως σημειώνει η «Bild am Sonntag» οι απολύσεις αυτές ήταν απρόσμενες, ωστόσο η επιχειρησιακή ετοιμότητα δεν κινδυνεύει, αν δεν συνεχισθεί αυτή η τάση. Η γερμανική πολεμική αεροπορία έχει πάνω από 140 Eurofighter, αλλά δεν είναι όλα ετοιμοπόλεμα.

Το Γραφείο Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης (Bundesrechnungshof) κατηγόρησε πρόσφατα τις ομοσπονδιακές ένοπλες δυνάμεις (Bundeswehr) ότι παραμελεί την εκπαίδευση των πιλότων των Eurofighter, ειδικά επειδή κοστίζει αυτή περίπου πέντε εκατομμύρια ευρώ ανά πιλότο.

Ένα αρκετά σημαντικό ποσό που πρέπει να δαπανηθεί για το σκοπό αυτόν.

Επίσημη ανακοίνωση για την παραίτηση των πιλότων δεν ανακοινώθηκε.

Ωστόσο, φήμες που κυκλοφορούν αναφέρουν ότι δεν έχουν, απλώς, καμία επιθυμία για πόλεμο και για τις εν εξελίξει προετοιμασίες για τη χρήση των όπλων από το ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας, αφού οι Γερμανοί πιλότοι θα πρέπει να σταλούν στο μέτωπο, σημειώνει το γερμανικό δημοσίευμα.


(Στοιχεία από το γερμανικό Κόντρα Μαγκαζίν, echedoros-a.gr)
Σχόλια